Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διήμερο συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής

Διήμερο συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής

Διήμερο συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής - Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Υγείας - Ιατρικής μαζί με την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών-Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής - Ειδικό Κέντρο Αναπτυξιακής Ιατρικής στις 19 - 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Αμφίδρομη είναι η σχέση αναπτυξιακών και συμπεριφορικών παραμέτρων του παιδιού και της οικογένειας με τη σωματική υγεία. Αυτό στοχεύει να αναδείξει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης (19 Νοεμβρίου), το 1ο Διήμερο Συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής – Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Υγείας – Ιατρικής μαζί με την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών-Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής – Ειδικό Κέντρο Αναπτυξιακής Ιατρικής στις 19 – 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Πρόκειται για μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει επίκαιρες ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών. Με αφορμή τη 19η Νοεμβρίου, το συνέδριο περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα για την καταπολέμηση της βίας στην παιδική ηλικία. Θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες που αφορούν συμπεριφορές υγείας, καθημερινές ρουτίνες στα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, καθώς και μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις στη μάθηση και τη συμπεριφορά.

Στρογγυλά τραπέζια και διαλέξεις στα πεδία της Περιγεννητικής Ιατρικής, της Κλινικής Γενετικής, των Νέων Τεχνολογιών στη Μάθηση και των Προβλημάτων Συμπεριφοράς στα παιδιά και τους εφήβους συμπληρώνουν την προσπάθεια για ολοκληρωμένη κάλυψη ενοτήτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του παιδιού και του εφήβου.

Το Διήμερο Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε αυτό συμμετέχουν οι επιστημονικές Εταιρείες Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Ινστιτούτο Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες, Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της ΔΕΠΥ, Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Γενετικής, Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων με Προβλήματα Συμπεριφοράς, καθώς και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

health.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024