Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορητή μικροσυσκευή για την 24ωρη καταγραφή των ορμονικών μεταβολών

Φορητή μικροσυσκευή για την 24ωρη καταγραφή των ορμονικών μεταβολών

Μια μικροσυσκευή που θα συλλέγει δείγματα στα οποία θα μετρώνται οι μεταβολές των ορμονών μας κατά τη διάρκεια του 24ωρου, θα βρεθεί στο επίκεντρο επιστημονικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26 - 29 Οκτωβρίου.

Μια μικροσυσκευή που θα συλλέγει δείγματα στα οποία θα μετρώνται οι μεταβολές των ορμονών μας κατά τη διάρκεια του 24ωρου, θα βρεθεί στο επίκεντρο επιστημονικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26 – 29 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από ομάδα επιστημόνων από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON 2020.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής ομάδας του προγράμματος ULTRADIAN, Στέλιο Τσαγκαράκη, συντονιστή διευθυντή του Ενδοκρινολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που θα αλλάξει τον τρόπο διάγνωσης και παρακολούθησης της θεραπείας πολλών ενδοκρινικών νοσημάτων. Επίσης, η 24ωρη καταγραφή θα ρίξει περισσότερο φως στο τρόπο με τον οποίο οι ορμόνες επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό στο στρες, τις ψυχικές και διατροφικές διαταραχές και άλλες καθημερινές μας συνήθειες.

Οι πρώτες κλινικές εφαρμογές του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε ασθενείς με προβλήματα στην έκκριση κορτιζόλης, αλδοστερόνης και αυξητικής ορμόνης.

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα – Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας. Νοσηλεύει περίπου 1.000 ασθενείς με πολύπλοκα και σπάνια ενδοκρινικά νοσήματα τον χρόνο, ενώ πάνω από 30.000 ασθενείς ετησίως επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία, τα ειδικά ιατρεία και το Διαβητολογικό Κέντρο.

health.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024