Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπήστε τους συνεργάτες σας και ενισχύστε την υγεία σας

Αγαπήστε τους συνεργάτες σας και ενισχύστε την υγεία σας

Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικοί δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ των συνεργατών/συναδέλφων μπορεί να έχουν σημαντική επίπτωση στην υγεία του ανθρώπου.

Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικοί δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ των συνεργατών/συναδέλφων μπορεί να έχουν σημαντική επίπτωση στην υγεία του ανθρώπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Personality and Social Psychology Review, ο Δρ Νικλας Στεφενς και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Κουινσλαντ, ανέλυσαν 58 μελέτες που περιελάμβαναν στοιχεία για πάνω από 190.000 εργαζόμενους σε 15 χώρες. Επρόκειτο για ανθρώπους που έκαναν διάφορα επαγγέλματα, από το στράτευμα, την υγεία, τις πωλήσεις μέχρι τον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων προέκυψε ότι, όσο καλύτερους δεσμούς είχαν εργαζόμενοι με τους συναδέλφους τους αλλά και με την ίδια την εταιρεία στην οποία απασχολούνταν, τόσο καλύτερη ήταν η υγεία τους και μικρότερος ο κίνδυνος εργασιακής εξουθένωσης.

«Αισθανόμαστε λιγότερο εξουθενωμένοι και έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση όταν η ομάδα των συνεργατών και η εταιρία που εργαζόμαστε μας παρέχουν μια αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου, σε μια κοινότητα, ότι είμαστε όλοι μαζί» σχολιάζει ο Δρ Στεφενς.

Και συμπληρώνει ότι «τα αποτελέσματα της ανασκόπησης δείχνουν ότι οι κοινωνικοί δεσμοί στον χώρο εργασίας, ειδικά στις κοινωνικές ομάδες που σχηματίζουν οι άνθρωποι εντός δουλειάς, μπορούν να παίξουν καίριο ρόλο στην επαγγελματική υγεία. Βέβαια, η μελέτη δεν εδραίωσε σχέση αιτίου-αποτελέσματος, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχούν όσοι δεν έχουν κοινωνικές σχέσεις εντός εργασίας».

Να σημειωθεί πάντως πως από την ανασκόπηση προέκυψε ότι τα οφέλη ήταν περισσότερα για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, δεδομένης της υποστήριξης που λαμβάνει κανείς από τους συνεργάτες του αλλά και το νόημα που δίνουν στη ζωή του οι κοινωνικές ομάδες.

health.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024