Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Καφές για φροντιστές»

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Καφές για φροντιστές»

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, με τη συμμετοχή του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Φροντιστών Ασθενών με Νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, το καινοτόμο πρόγραμμα «καφές για φροντιστές», το οποίο συνδυάζει ευχάριστα διαλείμματα για καφέ και διασκέδαση με ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, με τη συμμετοχή του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Φροντιστών Ασθενών με Νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, το καινοτόμο πρόγραμμα «καφές για φροντιστές», το οποίο συνδυάζει ευχάριστα διαλείμματα για καφέ και διασκέδαση με ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα, «Καφές για φροντιστές», το οποίο διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία την προηγούμενη χρονιά, ξεκινά και πάλι με μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», στον 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη, στην οποία οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, αλλά και να υποβάλλουν σύντομες ερωτήσεις για τη νόσο του Alzheimer στον ψυχίατρο και επιστημονικα υπεύθυνο του Κέντρο Αlzheimer, Αντώνη Μούγια και την κοινωνική λειτoυργό, Διονυσία Νατσιοπούλου.

Το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται ανά δεκαπενθήμερο, από τις 17.30 έως τις 19.30, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια ανάσα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο παρέχεται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των ωφελούμενων φροντιστών, με στόχο να τους δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών αλλά και να τους στηρίξει ψυχολογικά, δίνοντάς τους ώθηση για να συνεχίσουν το έργο τους.

Στις συναντήσεις αυτές, οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας, να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Σε κάθε συνάντηση, την 1η ώρα θα πραγματοποιείται ενημερωτική ομιλία από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας και την 2η ώρα μία ευχάριστη δραστηριότητα για τους φροντιστές. Την ίδια στιγμή, το νοσηλευτικό προσωπικό της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» μπορεί να αναλάβει την απασχόληση των ασθενών με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο ψυχίατρος και επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», Αντώνης Μούγιας και συντονίστριες του προγράμματος είναι η Κοινωνική Λειτουργός, Διονυσία Νατσιοπούλου και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Αννέλα Νίκα.

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, επιβαρύνονται ψυχικά σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος των διοργανωτών του «καφέ για φροντιστές» είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωσή τους για τη συνέχεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024