Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ενημερωτική ημερίδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Πολεμικό Μουσείο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) η Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών διοργάνωνει επιστημονική ημερίδα για το κοινό και διαδραστικά εργαστήρια για φροντιστές ασθενών, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) η Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών διοργάνωνει επιστημονική ημερίδα για το κοινό και διαδραστικά εργαστήρια για φροντιστές ασθενών, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ που είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει:

  • να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες
  • να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων
  • να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους
  • να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) η Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών διοργανώνει στην Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο) από τις 10:00 έως τις 13:00 επιστημονική ημερίδα για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Ομιλητές:

  • «Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα», Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Αθηνών, πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια
  • «Συμπτώματα, εξέλιξη, κληρονομικότητα και φαρμακευτική αγωγή της άνοιας», Νίκος Σκαρμέας, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • «Διαταραχές συμπεριφοράς στo πλαίσιο της άνοιας και η επιβάρυνση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ», Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Στις 14:00-17:00 θα πραγματοποιηθουν διαδραστικά εργαστήρια για φροντιστές με θέμα «Δημιουργική απασχόληση για άτομα με άνοια στο σπίτι».

Η διεπιστημονική ομάδα των επαγγελματιών υγείας των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας, μοιράζεται την εμπειρία και τη γνώση της, παρουσιάζοντας τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν οι φροντιστές να κρατήσουν δραστήρια τα άτομα που φροντίζουν νοητικά και κινητικά.

Τελος, στις 23-25 Σεπτεμβρίου, σε διάφορα σημεία σε όλη την Αθήνα, ειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών με προβλήματα μνήμης από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, τηλ. 9011 40 41 51(Mediatel: 1, 49€/1’ και από κινητό 1, 57€/1’)

Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ενημερωθείτε!

health.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024