Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχημένη παρουσία των Ελλήνων καρδιολόγων στο ESC Congress 2016

Επιτυχημένη παρουσία των Ελλήνων καρδιολόγων στο ESC Congress 2016

Μαζική ήταν και φέτος η παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που διεξήχθη στη Ρώμη, στο διάστημα 27-31 Αυγούστου. Η Ελληνική Καρδιολογική Κοινότητα είχε πολυπληθή συμμετοχή σε επίπεδο παρουσιάσεων, ομιλιών και προεδριών, αναδεικνύοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων Καρδιολόγων.

Μαζική ήταν και φέτος η παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που διεξήχθη στη Ρώμη, στο διάστημα 27-31 Αυγούστου. Η Ελληνική Καρδιολογική Κοινότητα είχε πολυπληθή συμμετοχή σε επίπεδο παρουσιάσεων, ομιλιών και προεδριών, αναδεικνύοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων Καρδιολόγων.

Ταυτόχρονα σε επίπεδο επιστημονικών συνεργασιών, συνεχίστηκε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα για διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της ΕΚΕ με μεγάλες καρδιολογικές εταιρείες του εξωτερικού, όπως τη Ρωσική και την Κινεζική, και με ενδυνάμωση της συνεργασίας μαζί τους για εκπαίδευση των νέων καρδιολόγων.

Ο πρόεδρος Στέφανος Φούσας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είχαν αλλεπάλληλες προγραμματισμένες συναντήσεις με τους προέδρους της Αμερικανικής, της Ρωσικής, της Κινεζικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Jeroen Bax, τον οποίο ενημέρωσαν συνοπτικά για τις πολύπλευρες προσπάθειες της ΕΚΕ σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Σημαντική στιγμή για την ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας ήταν η οργάνωση ελληνικού forum με ομιλητές Έλληνες καταξιωμένους επιστήμονες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τους Έλληνες Καρδιολόγους που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διεθνές επιστημονικό γεγονός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, για το συνέδριο και για άλλα επιστημονικά πεδία που απασχολούν τους Έλληνες Καρδιολόγους.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Στέφανος Φούσας, σε σύντομη ομιλία του περιέγραψε στους παρευρισκόμενους τις πολύπλευρες προσπάθειες της ΕΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά από τομείς σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, τόσο για την επιμόρφωση ειδικών και ειδικευομένων όσο και για άλλα πεδία επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως επίσης και για τις δράσεις της ΕΚΕ προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ιδιαίτερη στιγμή για την ελληνική αποστολή ήταν όταν ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Παναγιώτης Βάρδας συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη, όταν το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, είχε εγκάρδια συνάντηση γνωριμίας με τον Ποντίφικα.

Εκείνο που εξέπληξε τους συνομιλητές του -εκτός από την ταπεινοφροσύνη- ήταν το γεγονός ότι έδειξε να γνωρίζει σε βάθος τις ιατρικές και επιστημονικές εξελίξεις. Μάλιστα, ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για την προσφορά της Καρδιολογίας στην ανθρωπότητα, λέγοντας ότι οι καρδιολόγοι είναι μία ιατρική ειδικότητα, που έχει παρατείνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των καρδιοπαθών.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα και παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία παρέλυσαν πρόσκαιρα την ιταλική πρωτεύουσα, ο Πάπας Φραγκίσκος προσήλθε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και έκλεισε με την ομιλία του τις εργασίες, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 30.000 επιστήμονες από 120 χώρες.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024