Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MyPso: Μια εφαρμογή για όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση

MyPso: Μια εφαρμογή για όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση

Την πρώτη ηλεκτρονική εφαρμογή στην Ελλάδα «MyPso», έχουν πλέον στην διάθεσή τους όλοι οι ασθενείς με ψωρίαση στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ εφαρμογή, η οποία διαθέτει πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών.

Την πρώτη ηλεκτρονική εφαρμογή στην Ελλάδα «MyPso», έχουν πλέον στην διάθεσή τους όλοι οι ασθενείς με ψωρίαση στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ εφαρμογή, η οποία διαθέτει πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών που επιτρέπουν στον χρήστη να:

  • Παρακολουθεί τα συμπτώματά του και να δημιουργεί ένα ημερολόγιο φωτογραφιών (αρχειακό υλικό)
  • Εντοπίζει τους παράγοντες έξαρσης
  • Καταχωρεί την πορεία της θεραπείας
  • Συγκρίνει ανώνυμα τα αποτελέσματα του χρήστη με τα αποτελέσματα άλλων αντίστοιχων χρηστών της εφαρμογής στην Ελλάδα
  • Δημιουργεί αναφορές για ιδία χρήση.

Η εφαρμογή MyPso είναι διαθέσιμη από το iTunes και το GooglePlay.

Σύμφωνα με τον Δημήτριο Παπακώστα, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο-Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Charite-Universitawtsmedizin Berlin «με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή MyPso ενδυναμώνεται η επικοινωνία γιατρού-ασθενούς και οι πάσχοντες με ψωρίαση μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά την πάθησή τους».

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Λούμο, πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΚΑΛΥΨΩ», οι χρήστες της νέας εφαρμογής MyPso μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματά τους ανώνυμα με τα αποτελέσματα άλλων χρηστών, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση μιας «κοινότητας», απ’ όπου οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται και να εντοπίζουν κοινές εμπειρίες.

Πάνω από 140 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από την χρόνια αυτή πάθηση του δέρματος. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι επιβλαβή για πολλούς πάσχοντες, προκαλώντας ορατές και επώδυνες δερματικές βλάβες που δημιουργούν φαγούρα, αιμορραγία ακόμα και κάψιμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και κατάθλιψη.

Απόρροια της κατάστασης αυτής, είναι ότι οι ασθενείς αισθάνονται συχνά ευάλωτοι αντιμετωπίζοντας πολλές φορές με σκεπτικισμό την ενδεδειγμένη γι’ αυτούς αγωγή. Παράλληλα, σχεδόν το ένα τρίτο, ισχυρίζεται ότι δεν έχουν την επιθυμητή σχέση με το γιατρό τους, επιζητώντας περισσότερη βοήθεια προκειμένου να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη θεραπεία τους.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024