Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή των ανθρώπων με νόσο Πάρκινσον

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή των ανθρώπων με νόσο Πάρκινσον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον, η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση», διοργανώνει ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο. Το δρώμενο παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας από την ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και προτρέπει τους ασθενείς να κινηθούν με την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των κοινοτήτων της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον (11/4), η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση», διοργανώνει ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο. Το δρώμενο παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας από την ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και προτρέπει τους ασθενείς να κινηθούν με την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των κοινοτήτων της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση».

Το δρώμενο παρουσιάζεται από την εθελοντική Θεατρική Ομάδα 510 και είναι βασισμένο στο σωματικό θέατρο και τον δομημένο αυτοσχεδιασμό.

Μέσα από έρευνα, προσωπικές εμπειρίες και ιατρικές συμβουλές, οι ηθοποιοί δομούν μια performance που «συστήνει» στο ευρύ κοινό τη νόσο και τις δυσκολίες της και προτρέπει τους ασθενείς να διατηρήσουν τη θέλησή τους να «κινηθούν μαζί μας», για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το δρώμενο #KinisouMaziMas θα λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Πλατείας Κοραή, το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 11:00 με 14:00.

Η νόσος Πάρκινσον δεν είναι μόνο τρέμουλο. Είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που επηρεάζει την κίνηση, το συναίσθημα και την σκέψη. Αφορά όλες τις ηλικίες, ακόμα και νέους στην παραγωγική ηλικία, θέτοντας σε κίνδυνο την εργασία τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.

health.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024