Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο Πάρκινσον

Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο Πάρκινσον

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών και φροντιστών για τη νόσο Πάρκινσον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου, οργανώνει το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», σε συνεργασία με την Β’ Νευρολογική Πανεπιστημιακή  Κλινική ΕΚΠΑ, το Σάββατο 9 Απριλίου.

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών και φροντιστών για τη νόσο Πάρκινσον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου, οργανώνει το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», σε συνεργασία με την Β’ Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 10:00 το πρωί στο αμφιθέατρο «Ν. Λούρος» του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ».

Η εκδήλωση με θέμα «Από την επιστήμη στην φροντίδα των ασθενών» είναι ανοιχτή προς το κοινό και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Νόσου Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών.

Όπως τονίζει η Μαρία Σταμέλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών του «ΥΓΕΙΑ», επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Marburg, της Γερμανίας «η νόσος του Πάρκινσον είναι η πιο συχνή νευροεκφυλιστική αιτία παρκινσονισμού και η δεύτερη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσος, μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ. Το στοίχημά μας είναι να ενημερώσουμε ουσιαστικά το κοινό για το τί ακριβώς είναι η νόσος Πάρκινσον, πώς αντιμετωπίζεται σήμερα και τί επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον καθώς και να μεταφέρουμε τις επιστημονικές γνώσεις των τελευταίων ετών στην καθημερινή ζωή των δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας που πάσχουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, η σφαιρική αντιμετώπιση δηλαδή η φαρμακευτική αλλά και η υποστηρικτική θεραπεία, όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη, είναι σημαντικά θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και η εξατομικευμένη θεραπεία είναι προϋπόθεση για την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους».

health.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024