Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστημονικό εργαστήρι για την Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός-Λάρυγγα

Επιστημονικό εργαστήρι για την Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός-Λάρυγγα

Στις 11-12 Μαρτίου 2016, διοργανώνεται το 1ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός - Λάρυγγα στο Ερευνητικό Πειραματικό Κέντρο Elpen με επιστημονική υπεύθυνο τη χειρουργό ΩΡΛ, Κεφαλής και Τραχήλου, Ανατολή Παταρίδου.

Στις 11-12 Μαρτίου 2016, διοργανώνεται το 1ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγα στο Ερευνητικό Πειραματικό Κέντρο Elpen με επιστημονική υπεύθυνο τη χειρουργό ΩΡΛ, Κεφαλής και Τραχήλου, Ανατολή Παταρίδου.

Ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις συντελέσθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας – Κεφαλής και τραχήλου με κύριο στόχο τη διατήρηση της λειτουργικότητας του οργάνου, την ηπιότερη μετεγχειρητική ανάρρωση καθώς και τη γρήγορη επάνοδο του ασθενούς στις δραστηριότητες του.

Όσον αφορά τη μύτη, η ενδοσκοπική χειρουργική με την μεγέθυνση και το φωτισμό έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμοστεί η γνωστή ως ελάχιστα επεμβατική χειρουργική χωρίς εξωτερικές τομές. Τα οφέλη για τον ασθενή είναι πολλαπλά: Κυρίως η σύντομη νοσηλεία του και η αποφυγή πόνου, πρηξίματος και μελανιών γιατί για την είσοδο της κάμερας και των μικροεργαλείων χρησιμοποιούνται τα φυσικά στόμια ,δηλαδή τα ρουθούνια. Σήμερα, χάρη σε αυτήν την τεχνική αντιμετωπίζονται καλοήθεις παθήσεις της ρινός όπως το στραβό διάφραγμα ,οι πολύποδες ,οι οξείες και χρόνιες παραρρινοκολπίτιδες,η ατρησία ρινικών χοανών στα παιδιά, η αφαίρεση καλοήθων όγκων και κάποιων κακοήθων όγκων της περιοχής.

Την ίδια επανάσταση στη χειρουργική του λάρυγγα έφερε η Διαστοματική ενδοσκοπική χειρουργική με τη χρήση του laser ή μικροεργαλείων. Με τη μέθοδο οι επεμβάσεις γίνονται ανώδυνα, αναίμακτα και με εξαιρετική διατήρηση της φωνής χωρίς εξωτερικές τομές και παραμονή στο νοσοκομείο, πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά στον καθημερινό απαιτητικό ρυθμό της ζωής. Στην περίπτωση που πρόκειται για κακοήθειες, είναι πολύ σημαντικό ότι με την ενδοσκοπική χειρουργική μπορεί να γίνει με την επέμβαση βιοψία και αφαίρεση του όγκου συγχρόνως.

health.in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024