Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κατασκευάζοντας ιστούς: αναγέννηση δοντιών» στο Cafe Scientifique

«Κατασκευάζοντας ιστούς: αναγέννηση δοντιών» στο Cafe Scientifique

Τις προοπτικές για την αναγέννηση ιστών και οργάνων με τη χρήση βλαστικών κυττάρων, πραγματεύεται η νέα εκδήλωση του Cafe Scientifique, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS.

Τις προοπτικές για την αναγέννηση ιστών και οργάνων με τη χρήση βλαστικών κυττάρων, πραγματεύεται η νέα εκδήλωση του Cafe Scientifique, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 19:00 μ.μ., με ομιλήτρια την Κέλλυ Διαμαντή, Ενδοδοντολόγο, Ερευνήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι κατακτήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη βιολογία με την ανακάλυψη και τη μελέτη των βλαστικών κυττάρων έχουν οδηγήσει σε μια καινούρια θεώρηση για την την αντιμετώπιση της απώλειας, μερικής ή ολικής, ανθρώπινων ιστών και οργάνων. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία των υλικών, η «μηχανική ιστών» υπόσχεται την αναγέννηση οργάνων σε μορφή η οποία τους επιτρέπει να επιτελέσουν τον αρχικό βιολογικό και λειτουργικό τους σκοπό.

Στην αιχμή του πεδίου της αναγεννητικής ιατρικής βρίσκεται η έρευνα που αφορά την αναγέννηση των δοντιών για λόγους που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα της δομής τους και τη σχετική ευκολία στη μελέτη τους. Πόσο εφικτή είναι η κατασκευή ιστών και οργάνων, πόσο σύντομα μπορεί να συμβεί, και τι μας δυσκολεύει;

Η Κέλλυ Διαμαντή είναι οδοντίατρος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ενδοδοντία από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διδακτορικό δίπλωμα στη Βιολογία Στόματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Ασχολείται ερευνητικά σε μεταδιδακτορικό επίπεδο με τη μελέτη των επιδράσεων διαφόρων ερεθισμάτων στα κύτταρα του πολφού ανθρώπινων δοντιών καθώς και με τη χρήση των κυττάρων αυτών σε εφαρμογές οστικής αναγέννησης.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS (Πειραιώς 100, 210-0109300, μετρό «Κεραμεικός», είσοδος από την οδό Πειραιώς ή την οδό Περσεφόνης).

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024