Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΕΛΠΝΟ: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημερα κατά του AIDS

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημερα κατά του AIDS

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρεμβάσεων του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12) υλοποιεί μια σειρά δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη, με στόχο διάχυση της έννοιας του ασφαλούς σεξ και της διανομής σχετικών gadgets.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρεμβάσεων του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12) υλοποιεί μια σειρά δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη, με στόχο διάχυση της έννοιας του ασφαλούς σεξ και της διανομής σχετικών gadgets.

Αναλυτικά, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και τον HIV/AIDS και με σύνθημα «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» έχει δομηθεί ένα δίκτυο διαδικτυακού εθελοντισμού, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέετε η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σε νέους και ομοφυλόφιλους σε χώρους με δρώμενα μέσα στην πόλη.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των MSM μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ΣΜΝ και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Υλοποίηση δράσης σε γενικό πληθυσμό

Χώρος: Γκάζι , Περιστέρι, Πλ. Καρύτση , Αγ. Ειρήνη, Χαλάνδρι, Φλοίσβο

Ομάδα – στόχος: Γενικός πληθυσμός, νεολαία

Διάρκεια Υλοποίησης: 27-11-2015 έως 04-12-2015

Ωράριο: 20:00 μμ έως 02:00 πμ

Υλοποίηση δράσης σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες

Χώρος: Γκάζι , Κέντρο Αθήνας σε Σάουνες και gay bar/club.

Ομάδα – στόχος: άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες

Διάρκεια Υλοποίησης: 27-11-2015 έως 04-12-2015

Ωράριο: 20:00 μμ έως 02:00 πμ

Ενημερωτική εκδήλωση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ

Θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού σε φοιτητές και ενημερωτική ομιλία από επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ την 30η Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»

Στο σπουδαστήριο την 1η Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. θα παρουσιαστούν σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό HIV, καθώς και δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό αλλά και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ενημερωτική Παρέμβαση στο Δήμο Ν. Ηρακλείου

Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου παρουσία επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού στην Κεντρική Πλατεία και στον ΗΣΑΠ με stand για την διανομή υλικού σε διερχόμενους πολίτες, από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημ. Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia-Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Thess-CHECKPOINT. Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής».

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, θα υλοποιηθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets θα διανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, την ίδια ημέρα στις 19:30 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον») θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων (Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, DJ κ.α.)

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, προγραμματίζεται η αποτύπωση του red ribbon με laser στον Λευκό Πύργο κατά τις απογευματινές ώρες (17:00 έως 00:00) της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου και ομάδα εθελοντών με κόκκινα άνορακ θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα.

Επιπροσθέτως, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα γίνει θεατρικό δρώμενο στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ, με θέμα την οροθετικότητα και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV.

health.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024