Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρή παρουσία των Ελλήνων καρδιολόγων στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας

Ισχυρή παρουσία των Ελλήνων καρδιολόγων στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας

Το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης των Ελλήνων καρδιολόγων επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, μέσω της συμμετοχής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Λονδίνο.

Το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης των Ελλήνων καρδιολόγων επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, μέσω της συμμετοχής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Λονδίνο.

Τόσο, η αυξημένη συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων, όσο και η ποιότητα των εργασιών που παρουσιάστηκαν απόδειξαν το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής τους γνώσης, αναδεικνύοντάς τους σε πρεσβευτές μιας Ελλάδας που δεν μένει στάσιμη, που δραστηριοποιείται και συναγωνίζεται επάξια τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο επιστημονικό πεδίο.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και με τον πρόεδρο της αντίστοιχης αμερικανικής με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για ποικίλα επιστημονικά θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας, ενώ συζήτησαν και για το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο της Κινεζικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και της Ρωσικής, με τις οποίες μάλιστα συμφωνήθηκε να γίνει ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και ιατρικής εμπειρίας, όπως επίσης και να πραγματοποιηθούν επισκέψεις ειδικευομένων εκατέρωθεν.

Σημαντικό είναι επίσης να επισημανθεί ότι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα μαζί με άλλες ευρωπαϊκές καρδιολογικές εταιρείες να πραγματοποιήσουν στρογγυλό τραπέζι για τον τρόπο εφαρμογής των κατευθυντήρων οδηγιών που αφορούν την Καρδιολογία στο επόμενο Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο, που θα γίνει στη Ρώμη.

Τέλος, σε συνάντηση του ΔΣ της ΕΚΕ με τους Έλληνες Καρδιολόγους που συμμετείχαν στο συνέδριο, δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών για τα τεκταινόμενα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Στέφανος Φούσας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις συναντήσεις που είχαν -τόσο ο ίδιος όσο και το ΔΣ- με ομολόγους τους από άλλες Καρδιολογικές Εταιρίες, καθώς και τη συμφωνία για συνεργασία που δρομολογήθηκε με στόχο τη διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της ΕΚΕ.

Επίσης αναδείχτηκε η προσπάθεια του ΔΣ της ΕΚΕ να ενισχυθεί ο θεσμικός ρόλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο πανευρωπαϊκό καρδιολογικό συνέδριο, στα μεγάλα επιστημονικά γεγονότα, παγκοσμίως, αλλά και γενικότερα στα διεθνή FORA.

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024