Στο Άλσος Βεΐκου

«Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

«Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου), διοργανώνει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το 2ο «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» στο Άλσος Βεΐκου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι τόσο η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις ενηλίκων και παιδιών, όσο και η ενημέρωση των ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα και οστεοπόρωση για τα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας άσκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα (Παράρτημα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α), στην Ρόδο από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» για 13η συνεχή χρονιά και στην Σύρο από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην Αθήνα έχει ως εξής:
- 10:00 Ώρα προσέλευσης- Εγγραφή
- 10:30 Χαιρετισμός της προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα
(ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) Αθανασίας Παππά
- 10:35 Χαιρετισμός του αντιδημάρχου του Δήμου Γαλατσίου Μάνου Ελευθερίου
- 10:40 Ομιλία με θέμα «Ρευματικά Νοσήματα ενηλίκων και παιδιών» του ρευματολόγου και μέλους του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Δημήτρη Κασίμου
- 11:00 Διαδρομή μικρής δυσκολίας ενός χιλιομέτρου
- 11:30 Διαδρομή μέτριας δυσκολίας ενός χιλιομέτρου
- 12:00 Συνάντηση όλων των συμμετεχόντων στο κιόσκι
- 12:15 Παράλληλα εργαστήρια Τάι-Τσι-Τσουάν, Γιόγκα, Πιλάτες, Φυσιοθεραπεία καθώς και Καλλιτεχνική δραστηριότητα για παιδιά και μεγάλους με θέμα «Ζωγραφίζοντας την αφίσα για το Περπάτημα 2016»

Για να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις μας, το περπάτημα είναι η ιδανικότερη και η πιο απλή μορφή άσκησης ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική μας κατάσταση. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα «άνετο» ζευγάρι παπούτσια.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις καλέστε: 210 8237302, 210 2222011.

health.in.gr