Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε οικονομική ασφυξία βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε οικονομική ασφυξία βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι «σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι «σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι προμηθευτές, είτε σε υλική, είτε σε οικονομική βοήθεια αδυνατούν να συνδράμουν, όπως πριν. Οι ετήσιες ανάγκες του «Χαμόγελου» ανέρχονται σε 13 εκατομμύρια, με το 11% να πηγαίνει στα διοικητικά έξοδα.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2015 με υπεράνθρωπη προσπάθεια καταφέραμε να στηρίξουμε 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα από το σύνολο των δράσεών μας πανελλαδικά, σε σχέση με τα 82.802 για ολόκληρο το 2014. Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα» υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σήμερα έχει μηδενική ρευστότητα, μηδενικά έσοδα, ενώ παράλληλα τα αιτήματα για παροχή βοήθειας προς παιδιά και οικογένειες αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.

«Καλούμαστε να διαχειριστούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και Το Χαμόγελο του Παιδιού. Αγωνιούμε για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μέχρι σήμερα στηρίζαμε αλλά και στα παιδιά, που σήμερα μας έχουν ανάγκη» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Την ίδια στιγμή βάσει των στατιστικών στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του 2015, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε 135.197 τηλεφωνικές κλήσεις με το 36% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο. Μάλιστα, 420 καταγγελίες αφορούσαν σοβαρά περιστατικά κακοποίησης παιδιών.

Επίσης, δέχθηκε 70 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο που αφορούσαν 103 παιδιά. Από αυτά τα 17 παιδιά μεγαλώνουν σήμερα στα Σπίτια του οργανισμού. Συνολικά 299 παιδιά μεγαλώνουν στα 11 σπίτια του συλλόγου, πανελλαδικά.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να υποστηρίζει 32 πλέον ενήλικα παιδιά που σπουδάζουν και εργάζονται. Παρείχε υποστήριξη σε 596 παιδιά με προβλήματα υγείας, το 28% των οποίων ήταν ανασφάλιστα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 στήριξε πανελλαδικά 10.619 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης. Σε ποσοστό 80% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024