Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστοσελίδα βοηθά τους γονείς να αποτρέψουν τα παιδιά από την κατανάλωση αλκοόλ

Ιστοσελίδα βοηθά τους γονείς να αποτρέψουν τα παιδιά από την κατανάλωση αλκοόλ

Η Diageo Hellas και η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας παρουσιάζουν τον ανανεωμένο ιστότοπο www.socped.gr, με την προσθήκη της νέας θεματικής ενότητας «Αλκοόλ 18+, εξηγώ στο παιδί μου γιατί».

Η Diageo Hellas και η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας παρουσιάζουν τον ανανεωμένο ιστότοπο www.socped.gr, με την προσθήκη της νέας θεματικής ενότητας «Αλκοόλ 18+, εξηγώ στο παιδί μου γιατί».

Η Diageo Hellas έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την υπεύθυνη κατανάλωση, συνεργάζεται και υποστηρίζει την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ.), στο σχεδιασμό και την παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης ιστοσελίδας, με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από άτομα κάτω των 18.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα είναι εμπλουτισμένη με τη νέα θεματική ενότητα «Αλκοόλ μετά τα 18. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί», μέσω της οποίας ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων για τη θωράκιση του ανηλίκου.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης – γονέας ενημερώνεται επίσης για:
• τους λόγους που οδηγούν τον ανήλικο να ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ,
• το ρόλο που παίζει το οικογενειακό περιβάλλον ως πρότυπο υιοθέτησης συμπεριφορών,
• τους κινδύνους και τις απειλές στην υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία,
• τα σημάδια έγκαιρης αναγνώρισης του προβλήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο που πρέπει να επικοινωνεί ο γονέας με το παιδί καθώς και τις πρωτοβουλίες που οφείλει να αναλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του.

Παράλληλα, καλεί τους υγειονομικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και το κοινό να επισκεφθούν το νέο ιστότοπο, να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν, προκειμένου όλοι μαζί να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα www.socped.gr, καθώς και η θεματική ενότητα «Αλκοόλ μετά τα 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί», δημιουργήθηκαν με την υποστήριξη της Diageo Hellas στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εταιρίας για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Η Diageo Hellas δραστηριοποιείται από το 2006 στην προώθηση προτύπων λελογισμένης κατανάλωσης αλκοόλ αφ’ενός εστιάζοντας στο ζήτημα της ασφαλούς οδήγησης και αφ’ετέρου υποστηρίζοντας τις προσπάθειες εξειδικευμένων επιστημονικών φορέων προκειμένου να αποτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ από τα ανήλικα άτομα. Επίσης η Diageo Hellas έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει με αυστηρότητα πρότυπα υπεύθυνου marketing και προώθησης των προϊόντων της.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024