Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες;

Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες;

Ξεκάθαρη προτίμηση για τις γυναίκες με καμπύλες έχουν οι άνδρες, όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας. Την προτίμηση αυτή οι επιστήμονες την αποδίδουν σε εξελικτικούς λόγους.

Ξεκάθαρη προτίμηση για τις γυναίκες με καμπύλες έχουν οι άνδρες, όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας. Την προτίμηση αυτή οι επιστήμονες την αποδίδουν σε εξελικτικούς λόγους.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Ντέιβιντ Λούις ζήτησαν από περίπου 100 άνδρες να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα διαφόρων γυναικών που είδαν σε φωτογραφίες. Παρατήρησαν λοιπόν ότι οι άνδρες ξεκάθαρα προτιμούσαν γυναίκες με καμπύλες, συγκεκριμένα, ιδιαίτερα τονισμένα οπίσθια (καμπυλότητας 45,5 μοιρών). Μάλιστα, τις συγκεκριμένες γυναίκες, οι εθελοντές τις περιέγραψαν ως «έχουσες, θεωρητικά, την βέλτιστη γωνία οσφυϊκής καμπυλότητας».

Για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, οι ειδικοί έκαναν και δεύτερη μελέτη ώστε να αποσαφηνίσουν αν η προτίμηση στην οσφυϊκή καμπυλότητα οφειλόταν στο μέγεθος των οπισθίων ή στην ίδια την γωνία της οσφυϊκής καμπύλης.

Τελικά, επιβεβαίωσαν ότι οι άνδρες εξακολουθούσαν να προτιμούν γυναίκες με οσφυϊκή καμπυλότητα κοντά στο βέλτιστο όριο, ακόμα κι αν εκείνες είχαν μικρότερα οπίσθια.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, στα αρχαία χρόνια, μια τέτοια οσφυϊκή γωνία σήμαινε ότι οι γυναίκες ήταν πιθανότερο να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες μια εγκυμοσύνης.

«Η συγκεκριμένη δομή της σπονδυλικής στήλης έδινε στις γυναίκες την ισορροπία που χρειάζονταν ώστε να μοιράζουν σωστά το βάρος στους μηρούς τους, άρα αυξάνονταν οι πιθανότητες τεκνοποίησης και μειωνόταν ο κίνδυνος σπονδυλικών βλαβών. Οι άνδρες λοιπόν προτιμούσαν τις συγκεκριμένες γυναίκες για να ζευγαρώσουν καθώς πίστευαν ότι ήταν ικανότερες να ‘φιλοξενήσουν’ το έμβρυο σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλλά και να διεκπεραιώσουν πολύδυμες κυήσεις χωρίς επιπλοκές», εξηγεί ο Δρ Λούις.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024