Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 7 Μαρτίου η απονομή των ελληνικών φαρμακευτικών βραβείων

Στις 7 Μαρτίου η απονομή των ελληνικών φαρμακευτικών βραβείων

Στις 7 Μαρτίου θα απονεμηθούν τα φετινά φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Φέτος, για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε και βραβείο Patient Initiative Awardγια τους Συλλόγους Ασθενών, με στόχο να τους παρακινήσει να γίνουν πιο δραστήριοι, καθώς και το Galien Scientific Research Award.

Στις 7 Μαρτίου θα απονεμηθούν τα φετινά φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Φέτος, για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε και βραβείο Patient Initiative Award
για τους Συλλόγους Ασθενών, με στόχο να τους παρακινήσει να γίνουν πιο δραστήριοι, καθώς και το Galien Scientific Research Award.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τυπου η πρόεδρος των Prix Galien Greece, Τζένη Περγιαλιώτου, «σκοπός του βραβείου των Συλλόγων Ασθενών είναι να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους. Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας θα επισφραγιστεί με την καθιέρωση και λειτουργία της Ακαδημίας Συλλόγων Ασθενών, η οποία θα επιμορφώσει τα μέλη των συλλόγων ασθενών σε θέματα που έχουν πραγματικά ανάγκη με απώτερο σκοπό την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους και την αρτιότερη διεκδίκηση των παροχών που δικαιούνται από την Πολιτεία».

Αναφερόμενη στον θεσμό των βραβείων, η κ. Περγιαλιώτου σημείωσε ότι «τα Prix Galien Greece υπηρετούν έναν ιερό σκοπό: όλη αυτή η πρωτοβουλία έχει κατορθώσει να φέρει κοντά την επιστημονική κοινότητα, την Πολιτεία, τους ασθενείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να τους περάσει το εξής μήνυμα ότι η κλινική έρευνα και τα προϊόντα που απορρέουν από αυτήν ως πολύτιμο αγαθό της, έχουν ανεκτίμητη αξία για τη ζωή όλων μας. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος ώστε τα καινοτόμα προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και οι νέες θεραπείες να είναι προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς».

Από την πλευρά του ο καθηγητής και διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Χρούσος, εξήγησε ότι «η τεράστια ανάπτυξη στη βιολογία και τη τεχνολογία τα τελευταία 30 χρόνια έχουν σαν επακόλουθο την όλο και αυξανόμενη παραγωγή πολλών εξαιρετικών, νέων, καινοτόμων φαρμάκων. Βέβαια, η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα και η πολυπλοκότητα της γνώσης που αυξάνει ραγδαία υπαγορεύουν την συνεργασία πολλών ειδικών επιστημόνων και την χρήση διαφόρων τύπων τεχνολογιών. Η ανακάλυψη ενός φαρμακευτικού στόχου, η αναζήτηση δυνητικά θεραπευτικών ουσιών, που πολλές φορές αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες και η αναζήτηση ενός πεπερασμένου αριθμού πιθανόν χρησίμων μορίων διαρκεί αρκετά χρόνια και έχει τεράστιο κόστος. Είναι λοιπόν λογικό τα καινοτόμα φάρμακα να είναι σχετικά ακριβά όταν διατίθενται στην αγορά, γιατί ακριβώς πρέπει να γίνει και η απόσβεση της τεράστιας δαπάνης που έχουν υποστεί οι εταιρείες προκειμένου να τα παράξουν. Όμως αυτή η τεράστια δαπάνη αξίζει τον κόπο, γιατί γίνεται προς όφελος της ανθρωπότητας».

Ο καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της Ακαδημίας Συλλόγων Ασθενών, Κωνσταντίνος Συρίγος, εξήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Ακαδημία Ασθενών σημειώνοντας ότι «εκτιμώντας τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι σύλλογοι ασθενών σε μια χειμαζόμενη κοινωνία με αυξημένες ανάγκες και περιορισμένους πόρους, σεβόμενοι την ανιδιοτελή προσφορά των μελών τους, αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιώντας την έλλειψη εμπειρίας και κατάρτισής τους, τα Prix Galien Greece, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ‘σχολείο’ εκπαίδευσης για τα στελέχη και μέλη των συλλόγων αυτών. Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αρχίζει την άνοιξη του 2015».

health.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024