Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι «μαρτυρά» το μήκος των δακτύλων του/της συντρόφου σας;

Τι «μαρτυρά» το μήκος των δακτύλων του/της συντρόφου σας;

Αγωνιάτε αν ο/η σύντροφός σας, σας απατά; Βρετανοί ερευνητές προτείνουν έναν απλό τρόπο για να μάθετε την αλήθεια. «Κοιτάξτε απλώς το μέγεθος των δακτύλων των άνω άκρων και θα καταλάβετε», υποστηρίζουν σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Biology Letters.

Αγωνιάτε αν ο/η σύντροφός σας, σας απατά; Βρετανοί ερευνητές προτείνουν έναν απλό τρόπο για να μάθετε την αλήθεια. «Κοιτάξτε απλώς το μέγεθος των δακτύλων των άνω άκρων και θα καταλάβετε», υποστηρίζουν σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Biology Letters.

Επιστημονική ομάδα των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Νορθούμπρια, εξετάσαν 600 άνδρες και γυναίκες, από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία και συσχέτισαν το σχήμα της παλάμης και το μέγεθος των δακτύλων τους με τις ερωτικές τους συνήθειες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνοι που είχαν ισομεγέθη δείκτη και παράμεσο ήταν πιθανότερο να ειναι πιστοί/ές σύντροφοι, ενώ, αντίθετα, όσοι είχαν μακρύτερο παράμεσο είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι/ες.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι το μέγεθος των δακτύλων και το σχήμα της παλάμης μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στα επίπεδα της τεστοστερόνης που εκτίθεται το έμβρυο, κατά την ενδομήτρια ζωή. Εικάζουν λοιπόν ότι τα άτομα με μακρύτερο παράμεσο πιθανώς να είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κατά την κύηση.

Σπεύδουν πάντως να διευκρινίσουν ότι, η έκθεση του εμβρύου στις ορμόνες δεν μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά κάθε ατόμου. Αυτό που δείχνει η μελέτη είναι ότι, το μήκος των δακτύλων μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό όσων πιθανώς να είναι πιο άπιστοι.

Ο δρ Ράφαελ Βλοντάρσκι του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε: «Αυτή η έρευνα αφήνει να εννοηθεί ότι σε κάθε φύλο ενδεχομένως να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί τύποι ανθρώπων που ακολουθούν διαφορετική στρατηγική ζευγαρώματος. Παρατηρήσαμε την εμφάνιση μίας ομάδας ανδρών και μίας γυναικών που τείνουν να είναι πιστοί και μία ξεχωριστή κατηγορία ανδρών και γυναικών με τάση απιστίας σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτές οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και είναι αντιληπτές μόνο όταν εξετάζουμε πολυάριθμες ομάδες. Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος θα είναι περισσότερο ή λιγότερο πιστός», επισημαίνει ο Δρ Ράφαελ Βλοντάρσκι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

«Η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το περιβάλλον και οι εμπειρίες ζωής, και ό,τι συμβαίνει στη μήτρα ενδεχομένως να έχει μικρή επίπτωση σε κάτι τόσο σύνθετο όσο οι σεξουαλικές σχέσεις», συμπληρώνει ο συνάδελφός του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ρόμπιν Ντάνμπαρ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, μια παλαιότερη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Στέρλινγκ της Σκωτίας το 2011, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έχουν μακρύτερο δείκτη τείνουν να είναι πιο ελκυστικά.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, τα ενδομήτρια επίπεδα της τεστοστερόνης εκτός από το μήκος των δακτύλων επηρεάζει και τη δομή του προσώπου.

Τέλος, άλλες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι, όσοι έχουν μακρύ παράμεσο θεωρούνται πολλαπλά ευνοημένοι, αφού, όσο πιο μακρύς είναι ο παράμεσος ενός άνδρα σε σχέση με τον δείκτη του, τόσο πλουσιότερος είναι. Επίσης, είναι πιθανότερο να είναι εξωστρεφής, τολμηρός και να παίζει κάποιο μουσικό όργανο.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και η αρνητική πτυχή που θέλει τους άνδρες με μακρύ παράμεσο να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν στη φυλακή, να δολοφονηθούν ή να εκδηλώσουν ψυχικό νόσημα.

Οι γυναίκες με μακρύ παράμεσο έχει υποστηριχθεί δε ότι, έχουν μια τάση προς την ομοφυλοφιλία.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024