Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχής αφαίρεση εγκεφαλικού όγκου σε βρέφος

Επιτυχής αφαίρεση εγκεφαλικού όγκου σε βρέφος

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του βρέφους ηλικίας πέντε μηνών που υποβλήθηκε επιτυχώς σε αφαίρεση όγκου από δύσκολα προσεγγίσιμη και ευαίσθητη περιοχή του εγκεφάλου.

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του βρέφους ηλικίας πέντε μηνών που υποβλήθηκε επιτυχώς σε αφαίρεση όγκου από δύσκολα προσεγγίσιμη και ευαίσθητη περιοχή του εγκεφάλου.

Η χειρουργική ομάδα του Τμήματος Νευροχειρουργικής και του Τμήματος Πλαστικής Επανορθωτικής και Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ Παίδων αντιμετώπισε αρχικά την ανάπτυξη υδροκεφαλίας, δηλαδή την υπερπαραγωγή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ), με τοποθέτηση εξωτερικής παροχέτευσης στη δεξιά πλάγια κοιλία του εγκεφάλου προκειμένου να προβεί στην αφαίρεση του όγκου του μωρού.

Στη συνέχεια, το βρέφος υπεβλήθη σε υπινιακή κρανιοτομία και πεταλεκτομή του πρώτου αυχενικού σπονδύλου. Αφαιρέθηκε δηλαδή το κατώτερο οπίσθιο τμήμα του κρανίου και το οπίσθιο τμήμα του πρώτου αυχενικού σπονδύλου και ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη υπερπαρεγκεφαλιδική και δια του μυέλινου ιστίου προσπέλαση με τη χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου για την αφαίρεση του όγκου. Η βλάβη προσεγγίστηκε δηλαδή τόσο πάνω όσο και κάτω από την παρεγκεφαλίδα λόγω των μεγάλων διαστάσεων της, προστατεύοντας τον υγιή εγκέφαλο.

Με την καθοδήγηση του Βασιλείου Ζέρρη, MD, MPH, MSc, FAANS, καθηγητή Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου A & M του Texas, ΗΠΑ και Board Certified από το American Board of Neurological Surgery, και τη συνεργασία των Steve Hwang, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Tufts, Gerhard Friehs, MD, MA, FACGS, αναπληρωτή καθηγητή Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής στο Graz της Αυστρίας, Παναγιώτη Πριμικύρη, Νευροχειρουργό του ΙΑΣΩ Παίδων καθώς και την φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, υπό τη διεύθυνση του Χρύσανθου Αλεξόπουλου, η μετεγχειρητική πορεία του βρέφους είναι απόλυτα ικανοποιητική.

health.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024