Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Glutenfree World Day συμμετέχει η Αθήνα

Στην Glutenfree World Day συμμετέχει η Αθήνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης στις 16 Μαΐου, οι Σύλλογοι «Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη» και «Δράση για την Κοιλιοκάκη» διοργανώνουν την εκδήλωση Glutenfree World Day στο The hub events στην Αθήνα, την Κυριακή 11 Μαΐου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης στις 16 Μαΐου, οι Σύλλογοι «Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη» και «Δράση για την Κοιλιοκάκη» διοργανώνουν την εκδήλωση Glutenfree World Day στο The hub events (Αλκμήνης 5 Κ.Πετράλωνα, 11854) στην Αθήνα, την Κυριακή 11 Μαΐου.

Μια εκδήλωση για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη και τις οικογένειές τους, όπου θα μπορέσουν να απολαύσουν μία ολόκληρη ημέρα χωρίς γλουτένη, να απολαύσουν τις gluten free δημιουργίες του chef Άκη Πετρετζίκη καθώς και να ακούσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τη διατροφή και τη ζωή χωρίς γλουτένη.

Η εκδήλωση Glutenfree World Day στην Αθήνα, θα είναι η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα. Ενδιαφέρουσες διαλέξεις από τους κορυφαίους γαστρεντερολόγους και διατροφολόγους, απολαυστικό μαγειρικό show από τον chef Άκη Πετρετζίκη, συναρπαστικό παιδικό πρόγραμμα, γευσιγνωσία των προϊόντων της Dr. Schär καθώς και ελαφρύ γεύμα χωρίς γλουτένη, θα ολοκληρώσουν μια ημέρα αφιερωμένη στους πάσχοντες από κοιλιοκάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Glutenfree World Day, η Dr. Schär διοργανώνει έναν διαγωνισμό και προσκαλεί πάσχοντες από κοιλιοκάκη και μη, να στείλουν την gluten free συνταγή τους παρασκευασμένη με ένα προϊόν Schär στο athens@drschaer.com, μαζί με μια φωτογραφία της δημιουργίας τους. Ο Άκης Πετρετζίκης θα επιλέξει την αγαπημένη του συνταγή και ο νικητής θα κερδίσει ένα πλούσιο πακέτο με προϊόντα Schär ενώ θα μαγειρέψει τη νικητήρια συνταγή μαζί με τον Άκη στην εκδήλωση Glutenfree World Day στις 11 Μαΐου.

Στην Ελλάδα όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 100-200 πάσχει από κοιλιοκάκη, ωστόσο η πλειοψηφία παραμένει αδιάγνωστη. Από τους περίπου 80.000 πάσχοντες βάσει στατιστικής, μόλις περίπου 3.000 έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης. Η εκδήλωση της κοιλιοκάκης μπορεί να ξεκινήσει στην βρεφική ηλικία με την εισαγωγή της γλουτένης στη διατροφή του παιδιού. Η κοιλιοκάκη ωστόσο ενδέχεται να εκδηλωθεί και σε ενήλικες καθώς και να παραμείνει αδιάγνωστη για αρκετό καιρό, καθώς ορισμένες φορές τα συμπτώματα ενδέχεται να μην είναι ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει μόνο μία θεραπεία για την κοιλιοκάκη. Αυτή είναι η δια βίου αυστηρή διατροφή χωρίς γλουτένη. Οι πάσχοντες δεν μπορούν να καταναλώσουν σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη καθώς και παράγωγά τους και σε καμία μορφή. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται και σε τυποποιημένα προϊόντα καθώς η γλουτένη μπορεί να περιέχεται σε αρκετά από αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές όπως αλεύρι από καλαμπόκι, φαγόπυρο ή ρύζι. Συνιστάται η κατανάλωση κρέατος, ψαριών, φρούτων και λαχανικών, αυγών και ειδικών προϊόντων χωρίς γλουτένη.

health.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024