Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ψωρίαση και την Κνίδωση

Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ψωρίαση και την Κνίδωση

Με το μήνυμα «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» άνθρωποι του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου φωτογραφίζονται από τον φακό της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη, τάσσονται στο πλευρό των ασθενών με Ψωρίαση και Κνίδωση και όλοι μαζί δίνουν τη μάχη ενάντια στις κοινωνικές προκαταλήψεις γύρω από τις δύο αυτές δερματικές παθήσεις.

Με το μήνυμα «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» άνθρωποι του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου φωτογραφίζονται από τον φακό της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη, τάσσονται στο πλευρό των ασθενών με Ψωρίαση και Κνίδωση και όλοι μαζί δίνουν τη μάχη ενάντια στις κοινωνικές προκαταλήψεις γύρω από τις δύο αυτές δερματικές παθήσεις.

Η δράση έχει ως κεντρικό πυλώνα την έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας», που θα φιλοξενηθεί στο Gazarte από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αφορμή γι’ αυτή την πρωτοβουλία της Novartis Hellas, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, ενώ φέρει και τη στήριξη του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ», είναι η αποστιγματοποίηση των δύο αυτών σοβαρών παθήσεων του δέρματος και η ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Η Ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα. Ο αντίκτυπος των σοβαρών δερματικών νοσημάτων δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και μεγάλες επιπτώσεις στα συναισθήματα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς με σοβαρά δερματικά νοσήματα να «κρύβουν» το πρόβλημα τους και να απομονώνονται κοινωνικά και ψυχολογικά.

«Η Ψωρίαση είναι μια συχνή χρόνια δερματική πάθηση που μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεταδοτική. Δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα και επηρεάζει αρνητικά τις ζωές των ανθρώπων τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Συχνά χρειάζεται συστηματική θεραπεία για να διατηρηθεί μια ικανοποιητική κλινική ανταπόκριση, ενώ νέες στοχευμένες θεραπείες υπόσχονται περισσότερες θεραπευτικές επιλογές στην μάχη κατά της ψωρίασης» εξηγεί ο Αλέξανδρος Στρατηγός, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και καθηγητής Δερματολογίας Αφροδισιολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Ο Φώτης Ψαρρός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και διευθυντής του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών προσθέτει ότι, «η Κνίδωση είναι μια από τις πιο συχνές σοβαρές δερματικές νόσους, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα, όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα και συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα και κνησμό. Αν και περίπου οι μισοί ασθενείς με Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση επιτυγχάνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα με τις καθιερωμένες θεραπείες, οι υπόλοιποι αναζητούν λύση σε νεότερες πιο εξελιγμένες θεραπείες».

Από την πλευρά της η Μαρία Οικονόμου, εκπρόσωπος του «Καλυψώ» και συμμετέχουσα στην έκθεση φωτογραφίας σημειώνει ότι «η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη ψωρίαση προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Οι διάσημοι αλλά και όλοι οι ασθενείς που συμμετείχαν στην φωτογράφιση, θέλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να τονίσουν ότι η ψωρίαση δεν μεταδίδεται και οι ασθενείς αξίζει να ενεργοποιηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για το πρόβλημα τους!»

Τελος, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Novartis Hellas, αναφερόμενος στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας τόνισε ότι «όλοι αξίζουν να νιώθουν άνετα με το δέρμα τους. Να νιώθουν ελεύθεροι και να εκφράζονται μέσα από αυτό. Να δημιουργούν και να ζουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Μια σοβαρή δερματική πάθηση όπως η ψωρίαση ή η κνίδωση, δεν θα πρέπει να περιορίζει, να απομονώνει, να απομακρύνει. Αποκαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό, αποκαλύψτε το δέρμα σας!».

Να σημειωθεί ότι για τους σκοπούς της εκστρατείας έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα http://www.skintolivein.gr με συμβουλές και ενημέρωση για την ψωρίαση και την κνίδωση, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια. Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία, ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram) χρησιμοποιώντας το hashtag #skintoliveingr.

«Skin to live in – Αποκαλύψτε το Δέρμα σας»
Στην Έκθεση Φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο Gazarte (2ος όροφος, Βουτάδων 32-34, Κεραμεικός, 10:00 – 22:00), από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου, γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου φωτογραφήθηκαν σε απλές, καθημερινές στιγμές, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, μπροστά στον φακό της καταξιωμένης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη.

Σκοπός της έκθεσης φωτογραφίας είναι η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης, μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην εκστρατεία ανταποκρίθηκαν οι (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Αγγελής-ηθοποιός, Εύα Αντωνοπούλου-δημοσιογράφος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης-ηθοποιός, Κατερίνα Καραβάτου-παρουσιάστρια, Κρατερός Κατσούλης-ηθοποιός, Νάντια Κοντογιώργη-ηθοποιός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης-ηθοποιός, Ελένη Πετρουλάκη-γυμνάστρια, Νατάσα Ράγιου-δημοσιογράφος, Ευδοκία Ρουμελιώτη-ηθοποιός, Σταύρος Σβίγγος-ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου-ηθοποιός, Έφη Σφυρή-πρωταθλήτρια beach volley, Δημοσθένης Ταμπάκος-Χρυσός Ολυμπιονίκης Γυμναστικής, Πέγκυ Τρικαλιώτη-ηθοποιός, Αποστόλης Τότσικας-ηθοποιός και Γιώργος Χρανιώτης-ηθοποιός.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024