Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν εξετάσεις για τον χρόνιο πόνο και την οστεοαρθρίτιδα

Δωρεάν εξετάσεις για τον χρόνιο πόνο και την οστεοαρθρίτιδα

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για την διάγνωση και την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, και έλεγχο για την οστεοαρθρίτιδα, το διάστημα 27 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, εκπονούν από κοινού η Επιστημονική Εταιρεία για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). Το πρόγραμμα αφορά σε άπορα, ανασφάλιστα άτομα και ηλικιωμένους.

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για την διάγνωση και την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, και έλεγχο για την οστεοαρθρίτιδα, το διάστημα 27 Ιανουαρίου – 7 Φεβρουαρίου, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, εκπονούν από κοινού η Επιστημονική Εταιρεία για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). Το πρόγραμμα αφορά σε άπορα, ανασφάλιστα άτομα και ηλικιωμένους.

Όσοι ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ανοιχτή γραμμή υποστήριξης 211 800 0164 ή τον ιστότοπο της ΕΠΕΜΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να πληκτρολογήσουν στοwww.xroniosponos.gr, ώστε να κλείσουν ραντεβού, αλλά και να απαντήσουν σε ένα χρήσιμο ερωτηματολόγιο για τον προσδιορισμό του είδους του πόνου.

Πρόγραμμα ελέγχου της Οστεοαρθρίτιδας
Το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου της Οστεοαρθρίτιδας στην τρίτη ηλικία, ξεκινά από τις 2 Φεβρουαρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μαζί με την Αποστολή και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα τρέξει πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και έχει στόχο να ελεγχθούν όλα τα αδιάγνωστα περιστατικά οστεοαρθρίτιδας, σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς καθώς και σε άτομα της τρίτης ηλικίας, ώστε να προλάβουμε τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους.

Σημειώνεται ότι η οστεοαρθρίτιδα, αποτελεί την πιο συχνή αιτία χρόνιου πόνου, στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς ο αριθμός των ατόμων που πονούν λόγω της νόσου, αυξάνει συνεχώς λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και λόγω αύξησης της παχυσαρκίας.

«Είναι σημαντική η ανάπτυξη συστημάτων στη δημόσια υγεία που θα διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεμβάσεων και τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που για την ελάττωση και την ανακούφιση του χρόνιου πόνου», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, και προσθέτει ότι «στα εθνικά προγράμματα της Δημόσιας Υγείας πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων ,με χρόνιο πόνο, μέσα από μια συστηματική ανασκόπηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, τόσο στην πρόληψη του πόνου όσο και στην αξιολόγηση και ανακούφισή του».

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024