Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάθε για τον καρκίνο του προστάτη και «Μείνε Δυνατός»

Μάθε για τον καρκίνο του προστάτη και «Μείνε Δυνατός»

Μια νέα καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη υλοποιεί η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, «Μείνε Δυνατός». Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης κοινού για τον καρκίνο του προστάτη η οποία έχει εφαρμογή σε όλα τα smartphones και androids.

Μια νέα ηλεκτρονική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη υλοποιεί η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, «Μείνε Δυνατός» σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρία Janssen.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης κοινού για τον καρκίνο του προστάτη η οποία έχει εφαρμογή σε όλα τα smartphones και androids.

Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη νόσο, τον προστάτη, τη δομή και λειτουργία του, τους παράγοντες κινδύνου, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, αλλά και τους λόγους απροθυμίας των ασθενών να δεχθούν ιατρική βοήθεια.

Η ενημέρωση γίνεται μέσα από τα κινητά τηλέφωνα σκανάροντας την παρακάτω εικόνα, (free application Βarcode, ή QRReader), από όπου ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί την πλατφόρμα και να δει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ουρολογίας, ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ανδρικός πληθυσμός στις ημέρες μας. Πρόκειται για τον τρίτο συνηθέστερο καρκίνο στους άνδρες σε παγκόσμιο επίπεδο και για τον συνηθέστερο καρκίνο στους άνδρες στην Ευρώπη. Τα τελευταία 20 χρόνια η συχνότητα του κλινικού καρκίνου έχει αυξηθεί πολύ λόγω των ευαίσθητων μεθόδων διάγνωσης σε συνδυασμό με την αυξημένη ευαισθητοποίηση των ανδρών για προληπτικό έλεγχο.

Ο καρκίνος του προστάτη εντοπίζεται κυρίως στους ηλικιωμένους άνδρες και αποτελεί σημαντικό πρόβλημα υγείας στις αναπτυγμένες χώρες, όπου το προσδόκιμο ζωής είναι αυξημένο.

«Σας καλούμε όλους να δοκιμάσετε την εφαρμογή αυτή και να περιηγηθείτε στη πλατφόρμα. Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά και αποτελεί τη συνέχεια των προσπαθειών που κάνουμε για να τονίσουμε τόσο τη σημασία της ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του προστάτη αλλά και του καρκίνου γενικότερα. Μια δράση η οποία έγινε πραγματικότητα με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Janssen», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργάνωσης «Μείνε Δυνατός», Παναγιώτης Μιχαήλ.

Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, «Μείνε Δυνατός», ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2007, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν.

Στη οργάνωση λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, με στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Cancer on the Internet», έχει τιμήσει με το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) την οργάνωση «Μείνε Δυνατός» για την ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχει στην ελληνική κοινωνία.

Η Janssen ανήκει στον όμιλο εταιριών της Johnson & Johnson. Στην Ελλάδα η Janssen ξεκίνησε ως επιστημονικό γραφείο το 1973 και πλέον συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες της Ελλάδας.

Η Janssen είναι προσανατολισμένη στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Με κύριο μέλημά της την φαρμακευτική έρευνα, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και διαθέτει πρωτοποριακά φάρμακα σε πέντε κύριους θεραπευτικούς τομείς που παρουσιάζουν ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες:
1. Καρδιαγγειακό σύστημα και μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης)
2. Νευροεπιστήμη (σχιζοφρένεια, άνοια, πόνος)
3. Λοιμώδη νοσήματα (HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, φυματίωση)
4. Ογκολογία (πολλαπλό μυέλωμα, καρκίνος του προστάτη)
5. Ανοσολογία (ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα)

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024