Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αναζητώντας το ελιξήριο της νεότητας» στο Cafe Scientifique

«Αναζητώντας το ελιξήριο της νεότητας» στο Cafe Scientifique

Την αναζήτηση του «ελιξήριου της νεότητας», μέσα από τα αίτια της γήρανσης καθώς επίσης και τους πιθανούς τρόπους αύξησης του προσδόκιμου ζωής, πραγματεύεται η τρίτη ομιλία, ανοικτή για το κοινό, του καινοτόμου θεσμού Cafe Scientifique.

Την αναζήτηση του «ελιξήριου της νεότητας», μέσα από τα αίτια της γήρανσης καθώς επίσης και τους πιθανούς τρόπους αύξησης του προσδόκιμου ζωής, πραγματεύεται η τρίτη ομιλία, ανοικτή για το κοινό, του καινοτόμου θεσμού Cafe Scientifique.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 19:00μ.μ., με ομιλητή τονΣτάθη Γκόνο, διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

H γήρανση είναι ένα αναπόφευκτο φυσιολογικό φαινόμενο για κάθε ζωντανό οργανισμό. Tα βιολογικά αίτια της δεν έχουν μέχρι στιγμής διελευκανθεί, είναι όμως γνωστό ότι συμπεριλαμβάνουν ιδιαίτερα περίπλοκες αλληλεπιδράσεις γενετικών παραγόντων και περιβάλλοντος. Παρότι η ουσιαστική εμπέδωση του φαινομένου πρέπει να γίνει σε επίπεδο οργανισμών, η μελέτη της γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο έχει προσφέρει σοβαρά πλεονεκτήματα στην κατανόηση της βιολογίας της. Ήδη, είναι γνωστοί αρκετοί παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται τόσο με τη γήρανση και τη μακροβιότητα, όσο και με τις διάφορες γεροντολογικές νόσους. Παράλληλα η επιμήκυνση του ορίου ζωής με την ταυτόχρονη αύξηση των ατόμων της 3ης αλλά και της 4ης ηλικίας θέτει μία σειρά από νέα κοινωνικο-οικονομικά θέματα. Τα παραπάνω θεματα θα αναπτυχθούν διεξοδικά, καθώς επίσης και θα αναφερθούν πιθανοί τρόποι σημαντικής αύξησης του προσδόκιμου ζωής στο εγγύς μέλλον, σε συνδυασμό με τα βιοηθικά ζητήματα που προκύπτουν.

Ο Στάθης Γκόνος είναι διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Docent στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Orebro Σουηδίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB).

Οι ομιλίες του Cafe Scientifique, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη στήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διεξάγονται στο χώρο του Άστυ 68 (Κωσταντινουπόλεως 68, κοντά στη στάση μετρό Κεραμεικός, 210 3466896), μια φορά το μήνα, ημέρα Τρίτη.

Το Cafe Scientifique είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, και στην Ελλάδα αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων επιστημόνων. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που δίνει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

health.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024