Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Δωρεάν μετρήσης οστικής πυκνότητας, από από εξειδικευμένο προσωπικό, με 3 εξειδικευμένα υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων θα προσφερθούν σε όσους το επιθυμούν, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου ετήσιου ενημερωτικού συνεδρίου για την σκελετική υγεία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου).

Δωρεάν μετρήσης οστικής πυκνότητας, από από εξειδικευμένο προσωπικό, με 3 εξειδικευμένα υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων της ELPEN θα προσφερθούν σε όσους το επιθυμούν, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα). Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου ετήσιου ενημερωτικού συνεδρίου για την σκελετική υγεία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου).

Στο πρόγραμμα μετρήσεων οστικής πυκνότητας μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες και άνδρες από 45 ετών και άνω, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και ενήλικες σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή που έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης OSTRIA, η αφορά ελληνίδες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας και διενεργείται κατόπιν έγκρισης από τον ΕΟΦ και τον FDA (http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01677637?term=ostria&rank=1). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της μελέτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4.000 μετρήσεις σε 250 περίπου διαφορετικά κέντρα. Η ανακοίνωση των πρώτων 4.000 αποτελεσμάτων θα γίνει στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών στο Βόλο, (8-10/11/2013).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, μετρήσεις αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτη και μετρήσεις χοληστερόλης από εθελοντές νοσηλευτές στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης CHECKPOINTP. Πρόκειται για κλινική μελέτη μέτρησης οστικής πυκνότητας, αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης και λιπιδαιμικών παραμέτρων σε άνδρες και γυναίκες άνω των 45 ετών. Η μελέτη ξεκινά με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης 2013 και θα διαρκέσει 12 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία ειδικευμένων ιατρών, Ορθοπεδικών και Παθολόγων, οι οποίοι με βάση τις ενδείξεις που θα προκύπτουν από τις μετρήσεις θα συμβουλεύουν κάθε εξεταζόμενο αν θα πρέπει να απευθυνθεί στο θεράποντα ιατρό του για εξετάσεις και περαιτέρω έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης ομιλία από Ορθοπεδικό, σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την αντιμετώπισή της, τα νέα δεδομένα και τα οφέλη από την εφαρμογή κατάλληλης εξατομικευμένης θεραπείας.

Το κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση θα έχει, επίσης, τη δυνατότητα να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες από πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες από επιστήμονες και ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και από τα ενημερωτικά έντυπα για την οστεοπόρωση, τα οποία έχουν δημιουργηθεί υπό την αιγίδα της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

health.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024