Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμος ο ρόλος των ΜΜΕ στην εξάπλωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων

Κρίσιμος ο ρόλος των ΜΜΕ στην εξάπλωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων

Τα οφέλη των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τον κρίσιμο ρόλο των ΜΜΕ στην επικοινωνία θεμάτων που αφορούν τη Δημόσια Υγεία ανέδειξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης, Μάκης Κοσμάτος, κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο που πραγματοποίησε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Τα οφέλη των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τον κρίσιμο ρόλο των ΜΜΕ στην επικοινωνία θεμάτων που αφορούν τη Δημόσια Υγεία ανέδειξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης, Μάκης Κοσμάτος, κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο που πραγματοποίησε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με θέμα «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: ΜΜΕ & Δημόσια Υγεία» την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013.

Σχολιάζοντας τα οφέλη των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. για την υγεία στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας με αντικείμενο την αντίληψη του κοινού για τα φάρμακα, ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Χ. υπογράμμισε ότι τα ΜΜΕ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. αφενός αναδεικνύοντας τη συμβολή τους ως παράγοντα βελτίωσης της ατομικής υγείας και αφετέρου επικοινωνώντας υπεύθυνα τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές σε συνεργασία με τη βιομηχανία φαρμάκων, τους αρμόδιους φορείς και τους ειδικούς σε θέματα υγείας.

Υπογραμμίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των φαρμακοποιών και των γιατρών, ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Χ. επεσήμανε ότι τα ΜΜΕ οφείλουν να καταστήσουν σαφές στον ασθενή ότι τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ήπιων ασθενειών χωρίς να υποσκελίζουν την συμβουλή του ειδικού όπου είναι απαραίτητη.

Τέλος, ο κ. Κοσμάτος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σημαντικά οφέλη από την εξάπλωση της χρήσης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. που θα επιφέρει η απελευθέρωση της διατίμησης και η διεύρυνση της λίστας τους για την οικονομία της υγείας και την εθνική οικονομία γενικότερα:

  • ελάφρυνση της δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων
  • αποσυμφόρηση των υγειονομικών υποδομών και
  • ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω της απελευθέρωσης παραγωγικών επενδύσεων

«Η συμβολή των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. μπορεί να είναι καίρια για την συγκρότηση ενός συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα υπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες του ασθενή συντελώντας ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση σημαντικών υγειονομικών πόρων. Σε μία περίοδο που αναζητούμε επειγόντως λύσεις για την υγεία που δεν επιβαρύνουν τους ασθενείς ούτε τα ταμεία, απλά δεν έχουμε το περιθώριο να προσπερνούμε ευκαιρίες όπως αυτή που παρουσιάζουν τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.», υπογράμμισε ο κ. Κοσμάτος.

health.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024