Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας «μέσω» της φαρμακοβιομηχανίας

Σύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας «μέσω» της φαρμακοβιομηχανίας

Τη σύμπραξή τους, με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δεσμών της ανώτατης εκπαίδευσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Industry Disruptors - Game Changers και η φαρμακευτική εταιρεία MSD.

Τη σύμπραξή τους, με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δεσμών της ανώτατης εκπαίδευσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Industry Disruptors – Game Changers και η φαρμακευτική εταιρεία MSD.

Συγκεκριμένα, φέτος με την συνδρομή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Industry Disruptors – Game Changers και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας MSD, η κατεύθυνση “Innovation and Entrepreneurship” του International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εμπλουτίστηκε σε περιεχόμενο και αναβαθμίστηκε με στόχο να προσφέρει περαιτέρω θεωρητική αλλά και τεχνική κατάρτιση στους φοιτητές που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και θέληση να επιχειρήσουν.

Στο πνεύμα αυτό, και με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της καινοτομίας στη χώρα μας, η MSD προχώρησε στη χορήγηση 10 υποτροφιών, ενώ υποστηρίζει και άλλες οριζόντιες ενέργειες, προκειμένου οι υπότροφοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων, με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα projects των 10 υποτρόφων, επιλέχθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα προτεινόμενων επιχειρηματικών ιδεών, από τις οποίες κάποιες βρίσκονται ήδη σε πρώτα στάδια υλοποίησης. Αφορούν δε, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, προώθηση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, δημιουργία δικτύων προώθησης «πράσινων» μορφών ενέργειας, κ.λπ.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ενθάρρυνε με την ομιλία του τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. «Πρωτοβουλίες όπως αυτή η συνεργασία της MSD με τους Ιndustry Disruptors-Game Changers και το ΟΠΑ, σπάνε τα στεγανά και δημιουργούν ένα καινούριο υπόδειγμα για άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Αυτή η κίνηση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα, καθώς μία απ’ ντις μεγαλύτερες φαρμακευτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, όπως η MSD, επενδύει στην Ελλάδα», σημειώσε.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MSD στην Ελλάδα, Karim Mikhail, αφού αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η MSD παγκοσμίως στη στήριξη της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, ειδικά για τη χώρα μας επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται στην Ελλάδα μία τέτοια πρωτοβουλία σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία ανοίγει το δρόμο για σημαντική ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την επιχειρηματικότητα. «Απώτερος στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία του πιο καινοτόμου προγράμματος στην ελληνική εκπαίδευση φέρνοντας σε επαφή την έρευνα με την επιχειρηματική δραστηριοποίηση», δήλωσε ο κ. Mikhail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η MSD επενδύει 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην έρευνα και ανάπτυξη με μελέτες που επικεντρώνονται σε 10 θεραπευτικές κατηγορίες. Μόνο στην Ελλάδα, η MSD επενδύει περίπου 5 εκατομμύρια το χρόνο σε κλινική έρευνα. Tα φάρμακα της MSD αντιμετωπίζουν το 53% των 20 πιο δύσκολων ασθενειών, όπως περιγράφονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όσον αφορά την εκπαίδευση, η MSD έχει να επιδείξει μεγάλο έργο στην προώθηση της επιστημονικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Η ενίσχυση της νέας γενιάς κορυφαίων επιστημόνων, αποτελεί βασική προτεραιότητα της MSD στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς:

  • έχει προσφέρει πάνω από 50 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη διδακτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ανάπτυξης μέσω του Merck Institute for Science Education
  • έχει προσφέρει 51εκατ. δολάρια στο πλαίσιο μακροχρόνιας συνεργασίας που έχει συνάψει με το UNCF μέσω της πρωτοβουλίας Merck Science και άλλα σχετικά προγράμματα για την υποστήριξη φοιτητών στους ευρύτερους κλάδους της Βιολογίας και της Χημείας.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος αναφέρθηκε στους άξονες στους οποίους στηρίζεται η στρατηγική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έμφαση στη διασύνδεση με την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και στις ενέργειες που έχει αναλάβει το Ίδρυμα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

O συν-ιδρυτής των Industry Disruptors- Game Changers, και συντονιστής της συνέντευξης Τύπου, Μιχάλης Στάγκος δήλωσε πως «οι Industry Disruptors είναι ένας οργανισμός που έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος ενίσχυσης και προαγωγής της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, εστιάζοντας και στην νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η ενεργοποίησή μας έχει ήδη ξεκινήσει με μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες (TedMed, διεθνείς διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας). Χωρίς όμως το δομικό κομμάτι της εκπαίδευσης και της σημασίας που έχει να ενσωματωθεί η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα ως καθοριστικοί παράγοντες στην διαδικασία της μάθησης, όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν στρατηγική στόχευση. Χάρη στην πρωτοπόρο αντίληψη των ανθρώπων τόσο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και της MSD, δημιουργήθηκε μια σύμπραξη τριών φορέων που δύναται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στην εκπαίδευση και να ενδυναμώσει της σύνδεση μεταξύ επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και μάθησης».

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024