Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η χειρουργική οφθαλμολογία χωρίς νυστέρι, στο επίκεντρο του 3D Athens Course

Η χειρουργική οφθαλμολογία χωρίς νυστέρι, στο επίκεντρο του 3D Athens Course

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα, διεθνής οφθαλμολογική επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τρισδιάσταστη (3D) αναπαραγωγή επεμβάσεων καταρράκτη και μυωπίας μόνο με laser (χωρίς νυστέρι), τεχνικές διασύνδεσης κολλαγόνου και νέες απεικονιστικές μέθοδοι στην Οφθαλμολογία».

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα, διεθνής οφθαλμολογική επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τρισδιάσταστη (3D) αναπαραγωγή επεμβάσεων καταρράκτη και μυωπίας μόνο με laser (χωρίς νυστέρι), τεχνικές διασύνδεσης κολλαγόνου και νέες απεικονιστικές μέθοδοι στην Οφθαλμολογία».

Η ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κολεγίου Οφθαλμολογίας και της ISRS/AAO (International Society of Refractive Surgery/American Academy oh Ophthalmology), στις εγκαταστάσεις του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision.gr. Στις εργασίες θα συμμετάσχουν 15 ομιλητές χειρουργοί-οφθαλμίατροι, τόσο από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, όσο και από χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο καθηγητής Οφθαλμολογίας και πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Οφθαλμολογίας, Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος, οικοδεσπότης της ημερίδας επεσήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα τέτοια εκδήλωση στο χώρο της Οφθαλμολογίας με κύριο άξονα την αναμετάδοση βίντεο σε τρισδιάστατη εικόνα».

Η ημερίδα θα απονείμει 6 ώρες CME credits από το European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME) και για όσους δεν θα μπορέσουν να παραστούν, οι εργασίες θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα www.laservision.gr.

Νέα εποχή στην αντιμετώπιση του καταρράκτη
Οι έλληνες οφθαλμίατροι έχοντας κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση τα τελευταία χρόνια, ως πρωτοπόροι στον τομέα της Οφθαλμολογίας, παρουσιάζουν για πρώτη φορά τον συνδυασμό femtosecond και nanosecond lasers στην επέμβαση του καταρράκτη, καθιστώντας πρακτικά μη απαραίτητη τη χρήση νυστεριού. Η νέα αυτή προσέγγιση μειώνει σημαντικά την ενέργεια που απαιτεί η πλειοψηφία των επεμβάσεων καταρράκτη, με αποτέλεσμα πιο ασφαλή μετεγχειρητική πορεία και μικρότερη καταπόνηση των ευαίσθητων ιστών του ματιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση καταρράκτη είναι η συχνότερη επέμβαση που πραγματοποιείται παγκοσμίως, με 50.000 – 60.000 έλληνες ασθενείς να χειρουργούνται κάθε χρόνοα με μεγάλη επιτυχία, σε ιδιωτικά και δημόσια κέντρα Οφθαλμολογίας.

Η επιστημονική ομάδα του Δρ Κανελλόπουλου που ηγείται τα τελευταία 15 χρόνια παγκοσμίως στις εξελίξεις της τεχνολογίας διασύνδεσης κολλαγόνου, κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιάσει και τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου και της εκτασίας. Η διασύνδεση κολλαγόνου μειώνει σημαντικά την πιθανότητα νεαρά άτομα με κερατόκωνο να χρειαστούν μεταμόσχεση κερατοειδή για την οπτική τους αποκατάσταση.

Επίσης, η ίδια ομάδα έχει εισάγει στην Κλινική Οφθαλμολογία το Πρωτόκολο της Αθήνας (συνδυασμό εξομάλυνσης της ανωμαλίας του κερατόκωνου με laser και υψηλής ισχύος διασύνδεση κολλαγόνου), της LASIK Xtra, που είναι χρήση διασύνδεσης κολλαγόνου ως επιπλέον σταθεροποίηση σε επεμβάσεις Lasik για τη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας ή/και του αστιγματισμού.

health.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024