Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ (EDF) συνεδριάζει στην Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ (EDF) συνεδριάζει στην Αθήνα

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του EDF (European Disability Forum - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2013 στην Αθήνα, με στόχο την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του EDF (European Disability Forum – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2013 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από όλη την Ευρώπη. Κατά τη συνάντηση αυτή, το EDF θα εκλέξει το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή και τον πρόεδρό του.

Τα τελευταία χρόνια πρόεδρος του EDF είναι ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος είναι υποψήφιος να επανεκλεγεί. Ο κ.Βαρδακαστάνης ηγείται επίσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αναπηρίας (IDA – International Disability Alliance).

Η Φωτεινή Ζαφειροπούλου, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ θα συντονίσει την εναρκτήρια συνεδρία, ενώ οι ομιλητές θα είναι:

  • Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος του EDF και της ΕΣΑμεΑ
  • Ο Shuaib Chalklen, Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για την Αναπηρία
  • Ο Nawaf Kabbara, Πρόεδρος της Αραβικής Οργάνωσης των Ατόμων με Αναπηρία
  • Ο Klaus Lachwitz, πρόεδρος της Inclusion International, εκ μέρους της IDA.

Η φετινή Γενική Συνέλευση, μεσούσης της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, θα επικεντρωθεί στα εξής:

  • Στην κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη και η κρίση, όπως παρουσιάζεται από τους εκπροσώπους των οργανώσεων μελών του EDF σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση: Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρος, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ θα τοποθετηθεί ο οργανωτικός της γραμματέας Αντώνης Χαροκόπος.
  • Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και θα εγκριθεί η τελική έκθεση του Παρατηρητηρίου του EDF για τον αντίκτυπο της κρίσης και η θέση του EDFγια την κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής τον Ιούνιο του 2013.
  • Στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UNCRPD): Όλες οι εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή της σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Θα παρουσιαστούν εθνικά παραδείγματα, ενώ ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ θα παρουσιάσει την κατάσταση στην Αφρική.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024