Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινά το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης

Στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινά το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης (28 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2013) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με διεθνή συμμετοχή, από την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου , θα πραγματοποιήσει ανοικτή εκδήλωση για το κοινό, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης (28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2013) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με διεθνή συμμετοχή, από την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ).

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 80 διακεκριμένοι ιατροί, όλων των σχετικών ειδικοτήτων, καθώς και ειδικοί στον τομέα της νανοϊατρικής.

Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι πολυθεματικό και περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, ομιλίες, δορυφορικές διαλέξεις και δορυφορικό συμπόσιο σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Θα υπάρξουν επίσης προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών.

Στόχος του συνεδρίου είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων της επιστημονικής κοινότητας καθώς και η παρουσίαση όλων των σύγχρονων απόψεων και προβληματισμών που αφορούν στην αθηροσκλήρωση και τις επιπλοκές της.

Σημειώνεται πως το 50% των θανάτων και της αναπηρίας στη χώρα μας, αποδίδεται στις καρδιαγγειακές παθήσεις αθηροσκληρωτικής αιτιολογίας. Για το λόγο αυτό, πολύτιμος παράγοντας αντιμετώπισης των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης αποτελεί η πρόληψη.

«Γιορτή Καρδιάς»
Συνεχίζοντας με συνέπεια την κοινωνική προσφορά της, η ΕΑΒΕ στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης, θα πραγματοποιήσει ανοικτή εκδήλωση για το κοινό.

Η «Γιορτή Καρδιάς» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη και έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, σε κάθε ηλικία, μέσω της υγιεινής διατροφής.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι μεταξύ άλλων, αν η κατανάλωση οινοπνεύματος (ούζο, κρασί, τσίπουρο, μπύρα, ουίσκι) κάνει καλό στην καρδιά αλλά και τρόποι αντιμετώπισης, μέσω της διατροφής, της αρτηριακής υπέρτασης και της υπερχοληστερολαιμίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί δωρεάν αιμοληψία και μέτρηση για το κοινό των παρακάτω δεικτών: Σάκχαρο, HDL, LD, Τριγλυκερίδια, Αρτηριακή Πίεση, Χοληστερόλη, Βάρος Σώματος, Δείκτης Μέσης – Γοφών.

Για τις ανάγκες των συμμετεχόντων της εκδήλωσης, λεωφορείο θα πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο. Από Λευκό Πύργο προς Ξενοδοχείο Hyatt στις 17:00 και από Ξενοδοχείο Hyatt προς Λευκό Πύργο στις 21:00.

Η όλη εκδήλωση, θα πλαισιωθεί από τη Χορωδία και την Ορχήστρα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

health.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024