Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής επιστημονική συνάντηση για τα Κακοήθη Λεμφώματα

Διεθνής επιστημονική συνάντηση για τα Κακοήθη Λεμφώματα

Κορυφαίοι ερευνητές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ισραήλ, θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο επιστημονικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα με θέμα τα κακοήθη λεμφώματα.

Κορυφαίοι ερευνητές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ισραήλ, εκπροσωπώντας συνολικά 10 διαφορετικές χώρες, θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα με θέμα τα κακοήθη λεμφώματα (νεοπλασματικές παθήσεις των λεμφαδένων και του λεμφικού ιστού γενικότερα).

Η πρώτη εκδήλωση αποτελεί την 16η ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Μελέτης του Εξω-λεμφαδενικού Λεμφώματος και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου υπό τους καθηγητές Φράνκο Καβάλλι και Εμανουέλε Ζουκκα, του Πανεπιστημίου Λουγκάνο της Ελβετίας.

Η θεματολογία της ημέρας αυτής περιλαμβάνει ανακοινώσεις και συζήτηση για λεμφώματα του στομάχου, των σιελογόνων αδένων, του εγκεφάλου, των όρχεων, της οφθαλμικής συσκευής κ.λπ., με πρωτοποριακές πληροφορίες, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, αφορούν τον τρόπο και τα αποτελέσματα της θεραπείας των νοσημάτων αυτών.

Η δεύτερη εκδήλωση, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, αποτελείται από το Περιεκτικό Σεμινάριο για τα Λεμφώματα οριακής ζώνης του λεμφικού ιστού. Της συνάντησης αυτής, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Τμήματος Λεμφοϋπερπλαστικών Νόσων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Αθηνών-Κλινική Ψυχικού, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Κρήτης, ηγείται ομάδα ιατρών Αιματολόγων-Ερευνητών, στην οποία περιλαμβάνονται οι: Μαρία Αγγελοπούλου (Αθήνα), Θεόδωρος Βασιλακόπουλος (Αθήνα), Χριστίνα Καλπαδάκη (Ηράκλειο), Γεράσιμος Α Πάγκαλης (Αθήνα), Θεοδώρα Παπαδάκη (Αθήνα) και Κώστας Σταματόπουλος (Θεσσαλονίκη).

Οι παθήσεις που θα συζητηθούν έχουν επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί σε αρκετές από αυτές εμπλέκονται αιτιοπαθογενετικά και ορισμένα μικρόβια, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού στα λεμφώματα του στομάχου. Επίσης, από θεραπευτικής πλευράς, φαίνεται ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, με κύριο εκπρόσωπο το χιμαιρικό anti-CD20 ριτουξιμάμπη, το οποίο αποτελεί για πολλά από αυτά τα λεμφώματα εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία, επιτυγχάνοντας ίαση της νόσου σε μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Τέλος θα αναλυθούν πολλές βιολογικές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες παθήσεις αυτές, ανάλογα με το όργανο-ιστό όπου εντοπίζονται, προκειμένου να σχεδιασθεί η βέλτιστη θεραπευτική τους αντιμετώπιση.

health.in.gr

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024