Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένδειξη δύναμης οι καλές χορευτικές ικανότητες του άνδρα

Ένδειξη δύναμης οι καλές χορευτικές ικανότητες του άνδρα

Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες εντοπίζουν τις σωματικές ικανότητες των άλλων ανδρών από τις χορευτικές τους κινήσεις, όπως ακριβώς και οι γυναίκες, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Human Biology.

Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες εντοπίζουν τις σωματικές ικανότητες των άλλων ανδρών από τις χορευτικές τους κινήσεις, όπως ακριβώς και οι γυναίκες, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Human Biology.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Νορθούμπρια μελέτησαν με τη βοήθεια της τρισδιάστατης τεχνολογίας τις κινήσεις 30 ανδρών, ηλικίας 19-37 ετών, που χόρευαν έναν απλό ρυθμικό χορό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες εστίαζαν στις έντονες κινήσεις των χεριών και του κορμού. Αλλά επίσης και οι άνδρες πρόσεχαν τις έντονες κινήσεις του πάνω μέρους του σώματος των χορευτών, εντοπίζοντας έτσι τους ερωτικούς ανταγωνιστές τους.

Όπως εξηγεί ο Δρ Νικ Νιβ «η μελέτη χρησιμοποίησε άνδρες που μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος είχαν μετατραπεί σε ψηφιακούς χαρακτήρες δηλαδή avatars, ώστε να βαθμολογηθούν από τους άνδρες και τις γυναίκες μόνο για τις χορευτικές τους ικανότητες και την σωματικής τους κατάσταση και όχι για την εξωτερική τους ομορφιά. Αν και πιστεύουμε ότι τα σήματα που εκπέμπουν οι άνδρες όταν χορεύουν έχουν σχεδιαστεί, όπως δείχνουν και οι τεχνικές ζευγαρώματος των ζώων, να μεταφράζονται ως στοιχεία της σωματικής τους κατάστασης από το αντίθετο φύλο, τελικά διαπιστώνουμε ότι και οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες αξιολογούν τα σήματά αυτά, ίσως για να εντοπίσουν τους ανταγωνιστές τους στο ερωτικό παιχνίδι».

Αυτή η αυξημένη ευαισθησία στις ανδρικές ιδιότητες των άλλων ετεροφυλόφιλων ανδρών μπορεί ίσως να είναι το εργαλείο για να εντοπίζουν την δύναμη και την ζωτικότητα των αντιπάλων τους. Η χορευτική ικανότητα ίσως λοιπόν να συσχετίζεται με την δύναμη της χειρολαβής και αυτή η ενισχυμένη σωματική δύναμη του κορμού τελικά εντοπίζεται και από τους άνδρες παρατηρητές.

Η δύναμη του κορμού έχει διαπιστωθεί ότι «προδίδει» την μαχητικότητα αλλά και την ικανότητα του άνδρα να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον. Η ικανότητα λοιπόν να αντιλαμβάνεσαι εκ των προτέρων την δύναμη του αντιπάλου είναι σημαντική για τους άνδρες.

Επόμενος στόχος των ερευνητών θα είναι να μελετήσουν 80 γυναίκες, των οποίων έχει χαρτογραφηθεί η χορευτική τους δεινότητα με την ελπίδα οι επιστήμονες να συλλέξουν πληροφορίες για το πως γίνεται αντιληπτή η γονιμότητα των γυναικών από τους άλλους.

health.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024