Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη συνεργασία της ΠΕΦ

Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη συνεργασία της ΠΕΦ

Την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου συναποφάσισαν η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την υγειονομική κάλυψη άστεγων και ανασφάλιστων πολιτών.

Την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου αποφάσισαν η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την υγειονομική κάλυψη άστεγων και ανασφάλιστων πολιτών.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η υγειονομική κάλυψη άστεγων και ανασφάλιστων του Δήμου Χαλανδρίου, η κλινική εξέταση των οποίων θα γίνεται από δίκτυο συνεργαζόμενων με την Αρχιεπισκοπή εθελοντών γιατρών, ενώ τη φαρμακευτική τους κάλυψη θα εξασφαλίζει δωρεάν η ΠΕΦ. Τόσο τα λειτουργικά και κτηριακά έξοδα του Κοινωνικού Φαρμακείου, όσο και τα έξοδα προσωπικού θα καλυφθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, η ΠΕΦ αναλαμβάνει τη συγκέντρωση και τον δωρεάν, αποκλειστικό και επαρκή εφοδιασμό του Κοινωνικού Φαρμακείου με φάρμακα πρωτοβάθμιας περίθαλψης τα οποία παράγουν οι εταιρείες-μέλη της, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση οξέων περιστατικών υγείας των άστεγων και ανασφάλιστων ασθενών του Δήμου Χαλανδρίου.

Η χορήγηση των φαρμάκων θα γίνεται κατόπιν των οδηγιών και της σχετικής ιατρικής συνταγής των εθελοντών γιατρών της Αρχιεπισκοπής, αφού προηγουμένως οι δικαιούμενοι έχουν πιστοποιήσει την ένταξή τους στις κατηγορίες των άστεγων ή ανασφάλιστων. Αρμόδιος για τη χορήγηση της σχετικής πιστοποίησης θα είναι ο Δήμος Χαλανδρίου.

Για το σκοπό αυτό υπογράφτηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.Ιερώνυμο και τον πρόεδρο της ΠΕΦ, Δημήτρη Δέμο.

Μετά την υπογραφή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντική η στιγμή της έναρξης αυτής της συνεργασίας. Η προσφορά των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή της Εκκλησίας για το καλό του λαού.»

Ο κ.Δέμος συμπλήρωσε ότι «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είχε πάντα υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων ασθενών σε πολύ δύσκολες ιστορικές συγκυρίες. Η συμμετοχή μας σε πρωτοβουλίες όπως είναι η ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου επιβεβαιώνει την κοινωνική μας ευαισθησία. Σε πείσμα των καιρών, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δηλώνει το «παρών» και την απόφασή της να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των ασθενών σε ποιοτικά και ασφαλή φάρμακα.»

health.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024