Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»

Εκδήλωση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»

Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. διοργανώνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 ομιλία με θέμα «Πώς βιώνουν οι γονείς το θέμα της οικονομικής κρίσης και πώς αυτό επηρεάζει το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού» και ομιλητή τον Παναγιώτη Βουγιούκα.

Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. διοργανώνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.μ. ομιλία με θέμα «Πώς βιώνουν οι γονείς το θέμα της οικονομικής κρίσης και πώς αυτό επηρεάζει το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού» και ομιλητή τον Παναγιώτη Βουγιούκα (Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής, Εξωτερικός Συνεργάτης σε θέματα εκπαίδευσης και οικογένειας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εθελοντή του ΓΟΝ.ΙΣ.).

Η ομιλία, με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»(Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr).

Κάθε κρίση, είτε συναισθηματική, είτε κοινωνική, διαταράσσει την ψυχοδυναμική της οικογένειας. Οι «υποχρεωτικές» κι ενίοτε σκληρές, ανατροπές μιας δεδομένης κατάστασης αναδύουν ανυπέρβλητες δυσκολίες σε όλα τα «συστήματα».

Ένα από τα άμεσα επηρεαζόμενα συστήματα είναι και η οικογένεια. Η οικονομική δυσκολία προκαλεί την περιορισμένη κοινωνική δραστηριότητα των επηρεαζόμενων ατόμων και κατ’ επέκταση τις οικογενειακές συγκρούσεις.

Κάθε σύγκρουση μέσα στην οικογένεια διαφοροποιεί τη συναισθηματική σχέση των μελών της. Διαπληκτισμός ζευγαριού = αναστάτωση κι εν συνεχεία φόβος στα παιδιά.

Πόσο άθελα μας ή σκόπιμα θέλουμε να τους «φορτώσουμε» την αβεβαιότητα και τους φόβους μας;

Πάντα θα είναι ενήμερα των δυσκολιών μας αλλά ας μην τα ενοχοποιούμε μεταφέροντάς τους ευθύνες και λάθη μας. Δυσκολεμένη οικογένεια δεν σημαίνει και δυσλειτουργική οικογένεια.

Αγωνιζόμαστε, όλη η οικογένεια, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες καταστάσεις αλλά ταυτόχρονα δυναμώνουμε και τα συναισθήματά μας ώστε, όσο αυτό είναι εύκολο, να αντιμετωπίζουμε λειτουργικά και συνεργατικά κάθε δυσκολία μας.

health.in.gr

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024