Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 25-27 Οκτωβρίου το 18ο Διεθνές Σεμινάριο Χειρουργικής Ογκολογίας

Στις 25-27 Οκτωβρίου το 18ο Διεθνές Σεμινάριο Χειρουργικής Ογκολογίας

Η Διεθνής Ένωση Χειρουργών Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων (IASGO) διοργανώνει, 25-27 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, το 18ο Διεθνές Σεμινάριο Χειρουργικής Ογκολογίας, σε συνεργασία με την Κινεζική Χειρουργική Εταιρεία και την Κινεζική Εταιρία Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής.

Η Διεθνής Ένωση Χειρουργών Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων (IASGO) διοργανώνει, 25-27 Οκτωβρίου στην Αθήνα, το 18ο Διεθνές Σεμινάριο Χειρουργικής Ογκολογίας, σε συνεργασία με την Κινεζική Χειρουργική Εταιρεία και την Κινεζική Εταιρία Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από 45 χώρες, μεταξύ των οποίων 40 επιφανείς καθηγητές χειρουργικής από την Κίνα. Σημαντική είναι και η παρουσία προσωπικοτήτων της ιατρικής επιστήμης από την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ινδία, τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ν. Αμερικής και της Αφρικής.

«Στόχος του σεμιναρίου είναι η παγκοσμιοποίηση της ιατρικής γνώσης και εμπειρίας και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλον τον κόσμο, μέσω της συνεχιζόμενης μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης, χωρίς εθνικές, θρησκευτικές και οικονομικοκοινωνικές διακρίσεις» αναφέρει ο καθηγητής Νικόλαος Λυγιδάκης, Γενικός γραμματέας της IASGO. «Στο πνεύμα αυτό», συμπληρώνει ο κος Λυγιδάκης «και η πρόσκληση στη διοργάνωση επιστημόνων από το Σουδάν, την Αιθιοπία, το Πακιστάν, την Αίγυπτο και άλλες χώρες που έχουν διακριθεί στην επιστήμη τους, παρά τις ελλείψεις σε ιατρικές υποδομές που αντιμετωπίζουν στις χώρες προέλευσής τους».

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν, τα video που θα επιδειχθούν και οι διαλέξεις που θα λάβουν χώρα, παρουσιάζουν, με πλήρη διαύγεια και αντικειμενικότητα όλες τις εξελίξεις και τις σύγχρονες εμπειρίες που σχετίζονται με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου της κοιλιακής χώρας.

Από τα σημαντικότερα θέματα που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο είναι:

  • Νεότερες απόψεις για την χειρουργική ήπατος-παγκρέατος, ο ρόλος των καρκινικών βλαστοκυττάρων στην εξέλιξη και στην επιθετικότητα του καρκίνου,
  • Νεότερες απόψεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου – ο ρόλος της κληρονομικότητας,
  • Νεότερες τεχνικές εξελίξεις στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική.
  • Νεότερες εξελίξεις στη στοχευμένη χημειοθεραπεία μέσω χημειοεμβολισμού για καρκίνο ήπατος-πνεύμονος.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος έχει επιλεγεί από την IASGO ως το μοναδικό κέντρο προχωρημένης μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην υπηρεσία της «Ιατρικής χωρίς σύνορα και χωρίς διακρίσεις».

«Θέτουμε την ιατρική μας εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία μας στην υπηρεσία της παγκόσμιας κοινότητας» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. «Έτσι, στις υπερσύγχρονες νοσοκομειακές μας εγκαταστάσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνουμε τη δυνατότητα μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης σε αριστούχους επιστήμονες από όλον τον κόσμο, που έχουν σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στην Κλινική έρευνα και υποστηρίζονται με υποτροφίες από την IASGO».

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024