Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Top 10 του health.in.gr

Το Top 10 του health.in.gr

Μια ακόμη χρονιά ολοκληρώνεται και το 2011 ανατέλλει γεμάτο ελπίδες για ένα έτος καλύτερο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα εξ ημών. Το 2010 το health.in.gr παρακολούθησε με συνέπεια και κατέγραψε τα μείζονα γεγονότα που αφορούν στην υγεία και την ιατρική επιστήμη.

Μια ακόμη χρονιά ολοκληρώνεται και το 2011 ανατέλλει γεμάτο ελπίδες για ένα έτος καλύτερο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα εξ ημών. Το 2010 το health.in.gr παρακολούθησε με συνέπεια και κατέγραψε τα μείζονα γεγονότα που αφορούν στην υγεία και την ιατρική επιστήμη.

Δεν αμέλησε ωστόσο να λάβει υπόψη του και τις «ανάγκες» όλων εσάς που τιμάται καθημερινά την ιστοσελίδα με την «παρουσία» σας. Ως συνδιαμορφωτές του περιεχομένου του health.in.gr, πολλές φορές αναδείξατε μέσω των mails σας τη θεματολογία της σελίδας.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα δέκα άρθρα που διαβάσατε περισσότερο το 2010, και τα παρουσιάζουμε με σειρά αναγνωσιμότητας.

Το 2010 ευθύς εξαρχής φάνηκε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, με αποτέλεσμα να σας απασχολήσει ένα συχνό νόσημα της εποχής, η κατάθλιψη. Ο Δρ Νίκος Ε. Δέγλερης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος μέσω του άρθρου του «Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη» ανέδειξε το θέμα και πρότεινε σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ομολογουμένως προκάλεσε αναστάτωση, καθώς ο Έλληνας κατέχει την αρνητική πρωτιά, του φανατικότερου υποστηρικτή του τσιγάρου. Μια εκ των συχνότερων παθήσεων που συνεπάγεται το κάπνισμα είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), γι’ αυτό και το άρθρο «Μήπως πάσχετε από ΧΑΠ και δεν το γνωρίζετε;» διαβάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες του health.in.gr.

Η επιδημία του 2010, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, ήταν σίγουρα ο ιός του Δυτικού Νείλου, καθώς έγινε αιτία θανάτου 34 συνανθρώπων μας. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) συνεπές στο επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο εξέδωσε οδηγίες για την προστασία από τον ιό, κι εμείς φροντίσαμε να σας τις παρουσιάσουμε εγκαίρως στο άρθρο «Ιός του Δυτικού Νείλου: Ενημερωθείτε και προστατευθείτε».

Μια πάθηση, που τελικά αποδεικνύεται συχνότερη απ’ ότι νομίζαμε, η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση περιβάλλεται από μια φημολογία που δυσχεραίνει τόσο την έγκαιρη διάγνωσή της όσο και την θεραπεία της. Ο Νίκος Βιάζης, Γαστρεντερολόγος, Επιμελητής Α’ στην B’ Γαστρεντερολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αποσαφήνισε την κατάσταση με το άρθρο του «Τέσσερις αλήθειες και τέσσερα ψέματα για την Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση».

Βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής του Έλληνα ανεξαρτήτως ηλικίας, το γάλα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σχετικά με τη μορφή που είναι προτιμότερο να καταναλώνεται. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής σύντομα και περιεκτικά απάντησε στο ερώτημα «Φρέσκο γάλα ή μακράς διαρκείας;».

Μια νόσο που προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες, το λεμφοίδημα, ανέλυσε ο Ευάγγελος Δημακάκος, Παθολόγος-Αγγειολόγος MD, PhD,EFA/VM, MLD/CDT(P) (γενικός γραμματέας της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας, υπεύθυνος του Αγγειολογικού Ιατρείου της Ογκολογικής Μονάδας της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία και υπεύθυνος της Λεμφολογικής Μονάδας της ΑγγειοΙατρικής στο Κέντρο Αγγειακών Παθήσεων) στο άρθρο του «Λεμφοίδημα: Ο άγνωστος εχθρός» εστιάζοντας κυρίως στα μέτρα πρόληψης που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας.

Ένα ακόμη σημαντικό συστατικό της ελληνικής διατροφής, τα ψάρια και την διατροφική τους αξίας, ανέδειξε το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής στο άρθρο «Ψάρια και αιφνίδιος θάνατος» εστιάζοντας κυρίως στον ρόλο τους στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μια θέση στην δεκάδα των πιο αναγνωσμένων άρθρων του health.in.gr κερδίζει ένα ακόμη άρθρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής. Οι οδηγίες για να «Μαγειρέψτε υγιεινά» τράβηξαν το ενδιαφέρον σας, καθώς ανακαλύψατε πως το «τηγάνισμα» μπορεί να γίνει υγιεινό.

Το άρθρο «Αποτοξίνωση: Λεπτή σιλουέτα και ανανέωση» μας ζητήσατε να αναδημοσιεύσουμε, καθώς οι διατροφικές ατασθαλίες μετά από εορταστικές περιόδους ωθούν όλους μας σε αναζήτηση τρόπων για επαναφορά του οργανισμού σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς.

Και το Top 10 του health.in.gr ολοκληρώνεται με το άρθρο του Νίκου Σπιτάλα, προέδρου του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ) «Γονική αλλοτρίωση στο διαζύγιο». Το κείμενο έγινε αφορμή για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον ρόλο και τα δικαιώματα του πατέρα μετά το διαζύγιο.

health.in.gr

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024