Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιοεμφυτεύσιμα υλικά βελτιώνουν το αποτέλεσμα της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος

Βιοεμφυτεύσιμα υλικά βελτιώνουν το αποτέλεσμα της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος

Θεσσαλονίκη: Αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος με μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα υπόσχονται τα νέα βιοεμφυτεύσιμα υλικά που έχουν πλέον στις διάθεσή τους οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί.

Θεσσαλονίκη: Αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος με μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα υπόσχονται τα νέα βιοεμφυτεύσιμα υλικά που έχουν πλέον στις διάθεσή τους οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος, γίνεται με πολύ μικρή τομή καθώς και ελάχιστο τραυματισμό ιστών.

Η αρθροπλαστική είναι μία από τις πλέον επαναστατικές εγχειρητικές μεθόδους στην ομάδα των μεταμοσχεύσεων, γιατί πρόκειται για μεταμόσχευση μερική ή ολική αρθρώσεων με τεχνητά κυρίως εμφυτεύματα όπως το τιτάνιο, το κεραμικό και διάφορα άλλα κράματα μετάλλων, τα οποία είναι πλήρως βιοεμφυτεύσιμα

«Η σύγχρονη ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος επιτρέπει μέσω μιας μικρής τομής μήκους 7-8 εκατοστών και χωρίς τραυματισμό των υποκείμενων ιστών (μυών και τενόντων), την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων του ισχίου και του γόνατος», επισήμανε ο καθηγητής ορθοπαιδικής στο ΑΠΘ, Γεώργιος Πετσατώδης, στη διάρκεια συνέντευξη τύπου με αφορμή το συνέδριο Τμήματος Επανορθωτικής Χειρουργικής Iσχίου και Γόνατος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, της Εταιρείας Έρευνας Ισχίου και Γόνατος και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών, που θα πραγματοποιηθεί στη 26-28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πριν μερικά χρόνια αν έκανε κάποιος αρθροπλαστική σε ηλικία μικρότερη των 60 ετών, είχε μεγάλες πιθανότητες να χρειαστεί νέα επέμβαση, τη λεγόμενη αναθεώρηση της αρθροπλαστικής, λόγω των μεγάλων ποσοστών αποτυχίας των παλιού τύπου αρθροπλαστικών. Σήμερα όμως με τη χρήση των νέων σύγχρονων υλικών η επιβίωση της αρθροπλαστικής ξεπερνά τα 20 χρόνια με ποσοστά επιτυχίας που φθάνουν το 95- 98%. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να κρατήσει στους περισσότερους ασθενείς, που προσέρχονται συνήθως για επέμβαση στα 60 τους ή στα 70 τους, για όλη τους την ζωή, αρκεί βέβαια η επέμβαση να γίνει τεχνικά άψογα από εξειδικευμένο και έμπειρο για αυτές τις επεμβάσεις ορθοπαιδικό χειρουργό.

Στα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου αρθροπλαστικής σε σχέση με την κλασική τεχνική περιλαμβάνονται: η σύντομη αποκατάσταση και η μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο (3-4 ημέρες), η άμεση βάδιση με πλήρη φόρτιση χωρίς περιορισμό στο εύρος κίνησης, λιγότερη μετεγχειρητική απώλεια αίματος, λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, ταχύτατη επάνοδος στην εργασία, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η μέθοδος εφαρμόζεται στην Ελλάδα με πολύ καλά αποτελέσματα. Όπως ανέφερε ο κ.Πετσατώδης στη χώρα μας γίνονται κάθε χρόνο 10.000-12.000 αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος ενώ οι αναθεωρήσεις αρθροπλαστικής υπολογίζονται στις 1.500.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024