Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταντρικό Σεξ: Η άποψη των Ινδουιστών για τον έρωτα

Ταντρικό Σεξ: Η άποψη των Ινδουιστών για τον έρωτα

Αισθάνεστε ότι η σχέση σας έχει περιέλθει σε τέλμα; Μήπως η ερωτική ζωής σας δεν έχει πια κανένα ενδιαφέρον; Δυστυχώς δεν είστε οι μόνοι. Μεγάλος αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα κυρίως διότι δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουν στον εαυτό τους αλλά και στον σύντροφό τους. Το ταντρικό σεξ υπόσχεται να ανανεώσει την ερωτική σας ζωή.

Αισθάνεστε ότι η σχέση σας έχει περιέλθει σε τέλμα; Μήπως η ερωτική ζωής σας δεν έχει πια κανένα ενδιαφέρον; Δυστυχώς δεν είστε οι μόνοι. Μεγάλος αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα κυρίως διότι δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουν στον εαυτό τους αλλά και στον σύντροφό τους. Το ταντρικό σεξ υπόσχεται να ανανεώσει την ερωτική σας ζωή.

Τι είναι το ταντρικό σεξ;
Όλο και συχνότερα ακούμε πλέον για το ταντρικό σεξ χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι και πως βοηθά στην ανανέωση της ερωτικής ζωής. Η λέξη tantra είναι της σανσκριτικής διαλέκτου, δηλαδή της ιερής γλώσσας των Ινδουιστών. Προέρχεται από τη ρίζα της λέξης tan η οποία σημαίνει «επεκτείνω, διαδίδω, συνεχίζω, δείχνω, προωθώ ή διακηρύττω». Η τέχνη του Tantra λοιπόν είναι κάτι που διαδίδεται, εξελίσσεται και διακηρύττεται ανά τους αιώνες σαν κοσμικό κύμα που περιέχει διαφορετικές μορφές ενέργειας.

Το ταντρικό σεξ ή το ύψιστης πνευματικότητας σεξ όπως ονομάζεται επισήμως, είναι ένα βιβλίο-εγχειρίδιο γραμμένο υπό τη μορφή διαλόγου μεταξύ του θεού Σίβα και της θεάς Σάκτι για την τέχνη της σεξουαλικής ένωσης που παράγεται με σκοπό τη δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ του σώματος και της ψυχής.

Αν και όπως επισημαίνεται και στο βιβλίο του Kama Sutra, ο απώτερος στόχος του σεξ είναι πνευματικής φύσης, εμείς οι Δυτικοί, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο να δεχτούμε και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε αυτό το στόχο, κυρίως λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιεί η μέθοδος Τάντρα.

Το σεξ, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν βοηθά το άτομο να απελευθερωθεί και να εκφράσει τις πραγματικές του ανάγκες και επιθυμίες κυρίως λόγω του φόβου με αποτέλεσμα μετά από μια ερωτική επαφή να αισθάνεται ότι ο σύντροφός του απλά το χρησιμοποίησε. Στην σύγχρονη κοινωνία η ερωτική επαφή δεν εκπληρώνει την ανάγκη του ανθρώπου για βαθιά επικοινωνία, είναι απλά ένα μέσο επίδειξης για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερο σεξ.

Η φιλοσοφία του Τάντρα στηρίζεται στην επίτευξη της σεξουαλικής ικανοποίησης και της πνευματικής αφύπνισης ακόμα και χωρίς σαρκική επαφή. Βέβαια οι περισσότερες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο ταντρικό σεξ δεν είναι τόσο «εσωτερικές», αν και τα μάτια, η αναπνοή και η ενόραση χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταντρικό σεξ δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ζευγάρια, αλλά μπορεί να πραγματωθεί και από ένα μόνο άτομο, καθώς το βοηθά να γνωρίσει καλύτερα το σώμα του, να το αγαπήσει, να καταλάβει τις πραγματικές του ανάγκες και τελικά να αναζητήσει την ευχαρίστηση και την ολοκλήρωση. Στο ταντρικό σεξ δεν υπάρχει καλό και κακό, σωστό ή λάθος, κανείς δεν κρίνεται με βάση τους κανόνες της Ηθικής για τη συμπεριφορά του.

Μυηθείτε στην τέχνη του Τάντρα
Η μύηση στην φιλοσοφία του Tantra είναι μια πνευματική διαδικασία που μπορεί να ξεκινήσει υπό την καθοδήγηση ενός γκουρού, ο οποίος εποπτεύει την πνευματική αφύπνιση και ελέγχει τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ λειτουργούν τα λεγόμενα tantra workshops, στα οποία ζευγάρια αλλά και μεμονωμένα άτομα μαθαίνουν να εξασκούν τις τεχνικές του ταντρικού σεξ.

Βασική προϋπόθεση για τη μύηση στο ταντρικό σεξ είναι η δημιουργία ενός χώρου αποδεκτού και από τα δυο μέλη του ζευγαριού, με στοιχεία που να δημιουργούν την αίσθηση της άνεσης και της ασφάλειας. Λέγοντας άνεση δεν θα πρέπει κανείς να φανταστεί απαραιτήτως αναπαυτικά έπιπλα, αλλά μια ρομαντική ατμόσφαιρα (μπορεί να δημιουργηθεί με μερικά κεριά, αρωματικά sticks και απαλή μουσική). Η απουσία πηγών θορύβου είναι ουσιαστική καθώς βοηθά στην καλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Πριν την έναρξη της σωματικής και ψυχικής επαφής το ζευγάρι πρέπει να «καθαρίσει» το μυαλό του από σκέψεις και προβληματισμούς της καθημερινότητας. Η αναπνοή παίζει καθοριστικό ρόλο στην κάθαρση του νου και της ψυχής. Η τεχνική της ενσυνείδητης αναπνοής επιτρέπει στο άτομο να επικεντρώσει την προσοχή του στις σωματικές του λειτουργίες και να κατανοήσει τις ανάγκες του.

Η ενσυνείδητη αναπνοή, δηλαδή η εισπνοή και εκπνοή με καθορισμένο ρυθμό, βοηθά το νου να αποφορτιστεί και δημιουργεί μια εσωτερική ηρεμία που ενδυναμώνει τις αισθήσεις και φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από ευχάριστα γεγονότα. Η εξάσκηση της ενσυνείδητης αναπνοής δεν προϋποθέτει τα άτομα να είναι γυμνά, απλά να φορούν άνετα ρούχα και να κάθονται (στο πάτωμα ή στο κρεβάτι) αντικριστά, κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου.

Η διέγερση των αισθήσεων
Η φιλοσοφία του Tantra θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως ναό του πνεύματος, γεγονός που ανάγει τη ερωτική αφύπνιση σε τελετουργία η οποία τιμά την ψυχή και το σώμα. Η αφύπνιση των ερωτογενών ζωνών του σώματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της απόλυτης ευδαιμονίας και χωρίς μάλιστα να προϋποθέτει την διείσδυση του ανδρικού μορίου στον κόλπο.

Η σεξουαλική διέγερση μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο δια της αφής αλλά και δια της όρασης. Η εξερεύνηση του σώματος του συντρόφου είναι μια διαδικασία χρονοβόρα που επιτρέπει στο ζευγάρι να ανακαλύψει σημεία ερωτικής διέγερσης πέρα από τα καθιερωμένα.

Η τέχνη του μασάζ με αρωματικά έλαια συμβάλλει στην «γνωριμία» των δυο σωμάτων. Δεν χρειάζεται οι σύντροφοι να είναι εξασκημένοι στο μασάζ, απλά να μπορούν με απαλές και αργές κινήσεις να χαλαρώσουν τα μυϊκά κέντρα του σώματος.

Η ερωτική επαφή
Στο βιβλίο του Τάντρα τα ανδρικά και τα γυναικεία γεννητικά όργανα αναφέρονται ως ingam και yoni αντίστοιχα και σημαίνουν «ράβδος φωτός» και «ιερός χώρος». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σημείο G ή όπως το αποκαλούν οι Tantricas, το ιερό σημείο.

Η διέγερση του ιερού σημείου οδηγεί στην έκκριση του νέκταρ (amrita), δηλαδή της γυναικείας εκσπερμάτωσης.

Η έκκριση του amrita είτε στον άνδρα είτε στην γυναίκα δεν έχει ως απώτερο στόχο το αίσθημα της επίτευξη του σκοπού, αλλά γίνεται για την αίσθηση της ευχαρίστησης, δηλαδή την υλοποίηση της απόλυτης ευδαιμονίας.

Στο ταντρικό σεξ η ερωτική επαφή μπορεί να είμαι μακράς διάρκειας και η εκσπερμάτωση μπορεί να ανασταλεί μέχρι τη στιγμή που οι σύντροφοι θα αποφασίσουν ότι θέλουν να βιώσουν την κορύφωση της σωματικής και ψυχικής επαφής τους.

Ισχύουν δύο κανόνες για τον έλεγχο της εκσπερμάτωσης: α) ποτέ μην επισπεύδεις την εκσπερμάτωση και β) ποτέ μην προσπαθείς να διακόψεις την εκσπερμάτωση εφόσον έχει ήδη αρχίσει.

Στα πρώτα μαθήματα οι συμμετέχοντες διδάσκονται τεχνικές διέγερσης του yoni και του ingam καθώς και αναστολής της εκσπερμάτωσης, ώστε το ζευγάρι να συνειδητοποιήσει το χρόνο που απαιτεί ο καθένας για την κορύφωση του. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή, γι’ αυτό στην αρχή το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αποκλειστικά στη αφύπνιση των γεννητικών οργάνων χωρίς να καταλήγει το ζευγάρι σε ερωτική επαφή.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει υποβιβάσει το σεξ σε ανούσια σωματική επαφή μεταξύ δυο ατόμων, δημιουργώντας κλίμα έντασης και ανταγωνισμού μεταξύ των δυο φύλων. Η φιλοσοφία του Τάντρα επιχειρεί να δώσει στην ερωτική επαφή την εσωτερικότητα και πνευματικότητα που έχει πια εκλείψει. Μυηθείτε στην τέχνη του ταντρικού σεξ, ανακαλύψτε τις πραγματικές σας ανάγκες και επιθυμίες και ανανεώστε την ερωτική σας ζωή μακριά από ηθικούς φραγμούς και ψευδοδιλλήματα.

health.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024