Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ενημερώνουν το κοινό για τη νόσο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), η οποία έχει ορισθεί παγκοσμίως ως η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου (για τη φετινή χρονιά η 31η Μαΐου), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑΜΣκΠ) υλοποιεί ενημερωτική καμπάνια διεκδικώντας το δικαίωμα οι ασθενείς να ζουν μια φυσιολογική ζωή. »
Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Εξάρτηση» διοργανώνει ο ΟΚΑΝΑ
Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διοργανώνει την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2017, ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Εξάρτηση» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50). »
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της συμπληρώνει φέτος η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος έχοντας συμβάλλει σημαντικά στην επιστημονική κατάρτιση των καρδιολόγων όλα αυτά τα χρόνια. »
Συνέδριο για την «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο» στην Αθήνα
Από τις 26-28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο» (Emergency Global Surgery), που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (ACS). »
Επιστημονικό σεμινάριο για τη «Λαπαροσκόπηση στη Γυναικολογική Ογκολογία»
Η Κλινική ΡΕΑ και η Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας διοργανώνουν το 2ο Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα: Λαπαροσκόπηση στη Γυναικολογική Ογκολογία - MISGO Seminar / Live - Hands on, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Μαΐου 2017, σε τρεις διαφορετικούς χώρους. »
Συνέδριο για τις «Νεότερες εξελίξεις στη Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος»
Οι νεότερες εξελίξεις στην Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος θα αναπτυχθούν στο συνέδριο “What is new in Hip & Knee Arthroplasty” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 26 έως και τις 28  Μαΐου 2017, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ορθοπεδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. »
Η έγκαιρη διάγνωση των ΙΦΝΕ μπορεί να αποβεί σωτήρια για τους ασθενείς
Η έγκαιρη διάγνωση των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ) είναι το κλειδί για την αποτελεσματική τους αντιμετώπιση και για μία, κατά το δυνατόν, φυσιολογική ζωή των ασθενών, είναι το μήνυμα της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ. »
Ημερίδα για την κετογονική δίαιτα στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Η κετογονική δίαιτα, μια δίαιτα-«φάρμακο» κατά ορισμένων παθήσεων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης διαπρεπών επιστημόνων από όλο τον κόσμο που θα γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει διακριθεί για την εφαρμογή της, καθώς η ομάδα του παρακολουθεί εκατοντάδες ασθενείς από δεκάδες χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων. »
Κοιλιοκάκη: Η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι θεραπεία και όχι μόδα
Στις μέρες μας ακούγεται πολύ συχνά ο όρος «προϊόντα ή φαγητά χωρίς γλουτένη». Στην πραγματικότητα, όμως, ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι όλο αυτό είναι μια ακόμα μόδα της εποχής, μη γνωρίζοντας πως υπάρχει τμήμα του πληθυσμού που πάσχει από Kοιλιοκάκη και ο μόνος τρόπος θεραπείας των ασθενών αυτών είναι η δια βίου διατροφή χωρίς ίχνη γλουτένης. »
Πρόγραμμα βιωματικής προσέγγισης ασθενών με διαβήτη στο ΜΚΙΕ
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) ξεκινά πρόγραμμα βιωματικής προσέγγισης των διαβητικών ασθενών του ιατρείου, λόγω της διαπίστωσης της δυσκολίας των διαβητικών ασθενών να διατηρήσουν μια καλή ισορροπία της νόσου τους. »


 


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: