Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Στην Αθήνα το διεθνές συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος»
Την έρευνα και τις νεότερες εξελίξεις για την επίτευξη της μακροζωίας και της ευζωίας θα παρουσιάσει στην ιατρική κοινότητα και το ευρύ κοινό το Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017, ύστερα από επτά  χρόνια διεξαγωγής του στην Ικαρία και ένα χρόνο στη Σάμο. »
«Η συμβολή των τεχνολογιών πληροφορικής στην Υγεία» στο Cafe Scientifique
Με την ομιλία αναφορικά με τη συμβολή των υπολογιστών στην ανάπτυξη φαρμάκων και προσωποποιημένων θεραπείων και στην παρακολούθηση της υγείας μας, πέφτει η αυλαία του 5ου κύκλου Cafe Scientifique. »
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «HPV Σχετιζόμενα Νοσήματα» στα Χανιά
Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV- Human Papilloma Virus) αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη σήμερα. Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί άμεση συσχέτιση της μόλυνσης από τον ιό τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών με την πρόκληση καλοηθών νοσημάτων και καρκίνων σε διάφορα όργανα του σώματος. »
Συνέδριο με θέμα «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας θα συζητηθούν στο συνέδριο 8th Pharma & Health Conference με τίτλο «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;», την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. »
ΚΕΘΕΑ: Δρομολόγιο ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις και τον αποκλεισμό
Με ένα δρομολόγιο ενημέρωσης από τον Πειραιά στο Μοναστηράκι, που θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία ελπίδας ενάντια στην εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σηματοδοτεί το ΚΕΘΕA στην Αθήνα την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών του 2017. »
Στην Αθήνα το 2ο Διεθνές Συνέδριο του Παγκοσμίου Ινστιτούτου FUE
Στην Αθήνα διεξάγεται φέτος 2ο Διεθνές Συνέδριο του Παγκοσμίου Ινστιτούτου FUE, από Πέμπτη 22 έως και Σάββατο 24 Ιουνίου 2017. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις των τεχνικών Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE, της μεθοδολογίας και της τεχνολογίας, με απώτερο στόχο να εμπνεύσει νέες καινοτομίες και ανανεωμένο όραμα, σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο της Ιατρικής. »
ΟΚΑΝΑ: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Ο ΟΚΑΝΑ και το Ίδρυμα Γληνού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Ναρκωτικά: βιολογικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις» την Παρασκευή, 23 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων. »
Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ενάντια στο στίγμα και τον αποκλεισμό
Με σύνθημα «Χωρίς εσένα αποκλείεται» και με στόχο την καταπολέμηση του στίγματος και του αποκλεισμού, το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6). »
Η μοναξιά αυξάνει την εγωκεντρικότητα και το αντίστροφο
Η μοναξιά αυξάνει την εγωκεντρικότητα και η τελευταία με τη σειρά της αυξάνει τη μοναξιά, εμπλέκοντας το άτομο σε ένα φαύλο κύκλο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology. »
Οι αριστερόχειρες είναι καλύτεροι από τους δεξιόχειρες στα μαθηματικά
Οι αριστερόχειρες είναι γενικά καλύτεροι από τους δεξιόχειρες στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων και όσο πιο δύσκολο είναι το πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερη είναι η υπεροχή των αριστερόχειρων, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Frontiers in Psychology. »


 


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: