Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πειραματική εισπνεόμενη θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια

Πειραματική εισπνεόμενη θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε την πρώτη εισπνεόμενη θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Science Translational Medicine.

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε την πρώτη εισπνεόμενη θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Science Translational Medicine.

Ομάδα ειδικών από την Γερμανία και την Ιταλία, με επικεφαλής τον Δρ Μικέλε Μιράγκολι του Πανεπιστημίου της Πάρμα, ενσωμάτωσαν σε βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα νανοσωματίδια, τα οποία περιέχουν πεπτίδια φαρμακευτική ουσία και όπως έδειξαν τα πειράματα σε τρωκτικά και χοίρους, τα σωματίδια αυτά δια της εισπνοής εισδύουν από τους πνεύμονες στην κυκλοφορία του αίματος και βρίσκουν γρήγορα το στόχο τους στον καρδιακό ιστό,όπου απελευθερώνουν το φάρμακο, αποκαθιστώντας τη λειτουργία της καρδιάς.

Τα νανοσωματίδια είναι φτιαγμένα από φωσφορικό ασβέστιο, μια φυσική ουσία που υπάρχει άφθονη στα οστά. Το φάρμακο εντός των νανοσωματιδίων αποκαθιστά τα κανάλια μεταφοράς ασβεστίου στην επιφάνεια των κυττάρων της καρδιάς, πράγμα που βοηθά τη φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο νέος αυτός τρόπος χορήγησης της φαρμακευτικής αγωγής θα διευκολύνει σημαντικά τη θεραπεία της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας.

Να σημειωθεί ότι, τα εισπνεόμενα νανοσωματίδια, που έχουν διάμετρο μικρότερη των 50 νανομέτρων, δεν προκάλεσαν κάποιες τοξικές βλάβες στον ιστό της καρδιάς των ποντικιών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω δοκιμές σε μεγαλύτερα ζώα και σε ανθρώπους.

Σήμερα, τα περισσότερα φάρμακα για τη καρδιακή ανεπάρκεια χορηγούνται με τη μορφή είτε από του στόματος ή ενδοφλέβια, με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν οι ασθενείς.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024