Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τί συμβαίνει στον γυναικείο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού

Τί συμβαίνει στον γυναικείο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού

Νέα στοιχεία για την λειτουργία του γυναικείου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του οργασμού φέρνει στο φως αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικο έντυπο The Journal of Sexual Medicine.

Νέα στοιχεία για την λειτουργία του γυναικείου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του οργασμού φέρνει στο φως αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικο έντυπο The Journal of Sexual Medicine.

Στόχος των ερευνητών του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι, με επικεφαλής τη Δρ Ναν Γουάιζ, ήταν να δώσουν απάντηση στο γιατί οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στον πόνο από τους άνδρες.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από δέκα ετεροσεξουαλικές γυναίκες διαφόρων ηλικιών, μεταξύ των οποίων και μια 74χρονη, να ερεθιστούν μόνες τους τόσο ώστε να φθάσουν σε οργασμό – δύο φορές στη σειρά αν μπορούσαν.

Τα πειράματα επαναλήφθηκαν με άνδρες να προσφέρουν το κατάλληλο ερέθισμα στα γεννητικά όργανα των εθελοντριών. Οι γυναίκες ταυτόχρονα υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) για την καταγραφή της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας.

Οι ερευνητές παρατήρησαν αλλαγές στον εγκέφαλο που εξηγούν γιατί οι γυναίκες είναι σε θέση να αντέξουν μεγαλύτερο πόνο, λίγο πριν και στη διάρκεια του οργασμού.

Ο οργασμικός εγκέφαλος ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη περιοχή, τον ραχιαίο πυρήνα της ραφής, που απελευθερώνει περισσότερη σεροτονίνη, μια ουσία που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο όμορφα, αλλά δρα και ως αναλγητικό.

Επίσης, η νέα μελέτη καταρρίπτει την άποψη ότι ο γυναικείος εγκέφαλος «σβήνει» λίγο πριν ή στη διάρκεια του οργασμού. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλες οι περιοχές του εγκεφάλου γίνονται πιο ενεργές στη φάση τόσο του μεγάλου ερεθισμού, όσο και του ίδιου του οργασμού. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα αυξάνεται όσο η γυναίκα ερεθίζεται, κορυφώνεται τη στιγμή του οργασμού και μετά σταδιακά υποχωρεί.

Παρά το κρύο και -καθόλου ερωτικό- εργαστηριακό περιβάλλον, είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι οι περισσότερες εθελόντριες κατάφεραν να φθάσουν σε οργασμό. Μάλιστα η 74χρονη είχε δύο οργασμούς.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η νέα έρευνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των γυναικών που δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό.

Πάντως, προς το παρόν παραμένει ασαφές αν οι άνδρες εμφανίζουν επίσης μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα στη διάρκεια του οργασμού.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024