Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έχει φύλο ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Δεν έχει φύλο ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει φύλο, υποστηρίζουν ισραηλινοί ερευνητές που διαπίστωσαν ότι οι βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν επεκτείνονται στον εγκέφαλο.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει φύλο, υποστηρίζουν ισραηλινοί ερευνητές που διαπίστωσαν ότι οι βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν επεκτείνονται στον εγκέφαλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Proceedings of the National Academy of Sciences, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αξιολόγησε τα ευρήματα από 1.400 μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου και διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος είναι μίγμα ανδρικών και γυναικείων χαρακτηριστικών.

Συγκεκριμένα, παρατήρησαν ότι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών έτειναν να μην διαφέρουν ως προς την φαιά ουσία, τη λευκή ουσία και των συνάψεων.

«Είναι η πρώτη μελέτη που εστιάζει στον εγκέφαλο ως σύνολο και διερευνά κατά πόσο υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη. Και η απάντηση είναι όχι. Κάθε άτομο κατέχει ένα μοναδικό μωσαϊκό χαρακτηριστικών. Κάποια είναι πιο κοινά μεταξύ των γυναικών και κάποια άλλα μεταξύ των ανδρών, ενώ υπάρχουν και άλλα που είναι κοινά μεταξύ των δύο φύλων» εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Νταφνα Τζοελ.

Στη συνέχεια ανέλυσαν στοιχεία από τρεις προηγούμενες μελέτες για τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την προσωπικότητα του ατόμου, τις πράξεις και τις συμπεριφορές. Οι μελέτες αφορούσαν περισσότερα από 5.500 άτομα.

Και πάλι διαπίστωσαν ότι είναι σπάνιο η συμπεριφορά κάποιου να είναι ξεκάθαρα ανδρική ή γυναικεία. Αντιθέτως, όλοι έτειναν να έχουν μίγμα χαρακτηριστικών και των δύο φύλων.

«Η μελέτη πάντως δεν δίνει απάντηση στο ερώτημα πως οι πράξεις αντανακλώνται στο φύλο. Δεν καταφέραμε να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα, από πού πηγάζουν οι διαφορές στην συμπεριφορά, στην φύση ή την ανατροφή, ούτε και επιχειρήσαμε να συνδέσουμε τις δομικές εγκεφαλικές διαφορές με τις διαφορές στη συμπεριφορά» προσθέτει η Δρ Τζοελ.

Πάντως, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής συμπεριφοράς βάσει του φύλου τους.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024