Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε διακριτές μορφές καρκίνου του προστάτη εντόπισαν βρετανοί ερευνητές

Πέντε διακριτές μορφές καρκίνου του προστάτη εντόπισαν βρετανοί ερευνητές

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν πέντε διακριτούς τύπους καρκίνου του προστάτη, με ξεχωριστή γενετική υπογραφή ο καθένας.

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν πέντε διακριτούς τύπους καρκίνου του προστάτη, με ξεχωριστή γενετική υπογραφή ο καθένας.

Επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου του Αντενμπρουκ στο Κέιμπριτζ συνεργάστηκε με τον καθηγητή Μάλκομ Μεϊσον της οργάνωσης Cancer Research UK και συνέκριναν 250 δείγματα που είχαν αφαιρεθεί χειρουργικά με την επακόλουθη πρόοδο της υγείας των ασθενών. Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιους τύπους που έχουν περισσότερες πιθανότητες να επανεμφανιστούν.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψουν οι γιατροί ποιοι ασθενείς έχουν επιθετικούς καρκίνους που χρειάζονται επείγουσα και εντατική θεραπεία.

Αλλά τώρα με τη νέα κατηγοριοποίηση του καρκίνου του προστάτη, οι επιστήμονες ελπίζουν στο μάλλον να μπορέσουν να παρέχουν καλύτερα εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα.

«Κάποιοι από τους τύπους αυτούς αναπτύσσονται αργά και προκαλούν ελάχιστα προβλήματα, ενώ άλλοι αναπτύσσονται και εξαπλώνονται πολύ επιθετικά» σχολιάζει ο Δρ Μεϊσον.

Ο ερευνητής Άλασταϊρ Λαμπ προσθέτει ότι ενδεχομένως να είναι εφικτός ο συνδυασμός των γενετικών πληροφοριών που προκύπτουν από τα υπάρχοντα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό των ασθενών υψηλού κινδύνου.

«Τα νέα αυτά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να αποφασίσουν ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για κάθε ασθενή ξεχωριστά, βάσει των χαρακτηριστικών του όγκου του. Επόμενο βήμα είναι να επαληθεύσουμε τα αποτελέσματα σε μεγαλύτερης κλίμακας μελέτες και να εντρυφήσουμε στα μοριακά συστατικά κάθε ξεχωριστού τύπου του καρκίνου του προστάτη. Βέβαια, θα πρέπει να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα, περιλαμβανομένου και του κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει καθημερινό κλινικό επίπεδο».

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024