Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ζήλια μπορεί να οδηγεί σε κατάχρηση αλκοόλ

Η ζήλια μπορεί να οδηγεί σε κατάχρηση αλκοόλ

Η ζήλια μπορεί να προκαλέσει προβληματική χρήση αλκοόλ, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο τους στο επιστημονικό έντυπο Addictive Behaviors.

Η ζήλια μπορεί να προκαλέσει προβληματική χρήση αλκοόλ, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο τους στο επιστημονικό έντυπο Addictive Behaviors.

Ο Δρ Άντζελο ΝτιΜπέλο και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον ρώτησαν 277 φοιτητές για το είδος της σχέσης που διατηρούσαν και τις συνήθειες τους ως προς την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Αναλύοντας τα δεδομένα διαπίστωσαν ότι, όσων ατόμων η αυτό-εκτίμηση εξαρτιόταν από τη σχέση με το σύντροφό τους, ήταν πιθανότερο να καταφεύγουν στο αλκοόλ κάθε φορά που ζήλευαν.

Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι η ζήλια προκαλεί πρόβλημα αλκοολισμού, ενδεχομένως να βοηθά τους επιστήμονες να εντοπίσουν άτομα που κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε αλκοολικά.

«Όλοι ζηλεύουμε σε κάποιο βαθμό. Πολλοί συνάνθρωποι μας βρίσκονται μέσα σε μη ιδανικές σχέσεις και χρησιμοποιούν το αλκοόλ για διάφορους λόγους. Η ερωτική αντιζηλία είναι βασικό συστατικό των σχέσεων και σκεφτήκαμε να την μελετήσουμε σε συνάρτηση με τη χρήση και κατάχρηση του αλκοόλ και των προβλημάτων που αυτό προκαλεί. Η μελέτη υπογραμμίζει τον συσχετισμό μεταξύ των δύο αυτών παραγόντων και δείχνει πως τα συναισθήματά μας, οι σκέψεις και οι συμπεριφορές μας σχετίζονται με πιθανόν επικίνδυνο τρόπο. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τα προγράμματα παρέμβασης που στοχεύουν άτομα με προβλήματα αλκοολισμού, χαμηλής αυτό-εκτίμησης και προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις» εξηγεί ο Δρ ΝτιΜπέλο.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024