Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μαγνητική διέγερση εγκεφάλου υπόσχεται ίαση των ακουστικών εμβοών

Η μαγνητική διέγερση εγκεφάλου υπόσχεται ίαση των ακουστικών εμβοών

Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στους ασθενείς με εμβοές, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Otolaryngology - Head and Neck Surgery.

Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στους ασθενείς με εμβοές, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Otolaryngology – Head and Neck Surgery.

Οι εμβοές είναι ενοχλητικοί ήχοι, οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί από το αυτί, χωρίς την παρουσία εξωτερικής ηχητικής πηγής (δηλαδή σε εμφανώς ήσυχο περιβάλλον ο ασθενής αναφέρει ότι ακούει ήχους -όχι φωνές- ή σε περιβάλλον με οποιοδήποτε επίπεδο θορύβου ακούει άσχετες προς αυτό ηχητικές πηγές). Από εμβοές υπολογίζεται ότι πάσχει περίπου το 5-15% του γενικού πληθυσμού, ωστόσο λιγότεροι από το 5% αναζητούν ιατρική βοήθεια και το 1% βιώνει δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Προς το παρόν δεν υπάρχει αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία για τις εμβοές.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας και Χειρουργικής Κεφαλής-Τραχήλου, Ρομπερτ Φολμερ, υπέβαλε σε συνεδρίες διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης εκατοντάδες ασθενείς που είχαν εμβοές για τουλάχιστον έναν χρόνο. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν στη θεραπεία για δέκα συνεχόμενες ημέρες, λαμβάνοντας 2.000 μαγνητικές ώσεις ανά συνεδρία.

Τα συμπτώματα αμβλύνθηκαν για τουλάχιστον έξι μήνες στους ασθενείς της ομάδας παρέμβασης, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου.

«Για κάποιους ασθενείς ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που βίωναν ανακούφιση. Και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια πραγματική θεραπεία της πάθησης που επηρεάζει έναν σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας», εξηγεί ο Δρ Φολμερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν η διακρανιακή μαγνητική διέγερση είναι εγκεκριμένη στις ΗΠΑ μόνο για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024