Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυτικός συνδυασμός αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την τριχόπτωση

Φυτικός συνδυασμός αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την τριχόπτωση

Θετικά είναι τα αποτελέσματα του σκευάσματος CG210 κατά της τριχόπτωσης, καθώς μειώνει την πτώση των τριχών σε λιγότερο από 44 ημέρες, ενώ παράλληλα παρατηρείται αύξηση κατά 11% του αριθμού των τριχών μετά από τρεις μήνες χρήσης.

Θετικά είναι τα αποτελέσματα του σκευάσματος CG210 κατά της τριχόπτωσης, καθώς μειώνει την πτώση των τριχών σε λιγότερο από 44 ημέρες, ενώ παράλληλα παρατηρείται αύξηση κατά 11% του αριθμού των τριχών μετά από τρεις μήνες χρήσης.

Το CG210, που έχει έγκριση κυκλοφορίας στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, αποτελείται από φυτικά εκχυλίσματα (κρεμμυδιού, λεμονιού, κακάο και γκουαρανά) και εφαρμόζεται τοπικά με ψεκασμό, δύο φορές την ημέρα. Είναι υποαλλεργικό, δεν περιέχει paraben και η μακροχρόνια εφαρμογή του θεωρείται ασφαλής, καθώς στις μέχρι τώρα μελέτες δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες και αντενδείξεις.

Πρόκειται για κλινικά αποτελέσματα έρευνας που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, σε άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία οι οποίοι υποβλήθηκαν σε βιοψία στο τριχωτό της κεφαλής ύστερα από 3μηνη τοπική χορήγηση CG210. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην κλινική μελέτη δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση του σκευάσματος.

Η αποτελεσματικότητα του CG210, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τριχόπτωσης σε άντρες και γυναίκες, βασίζεται στον καινοτόμο μηχανισμό δράσης του, ο οποίος διακρίνεται σε τρία μέρη:
– Μοριακό: Αποκατάσταση των επιπέδων της αντιαποπτωτικής πρωτεΐνης Bcl-2 πλησίον των φυσιολογικών τιμών (+89%).
– Κυτταρικό: Αύξηση των κυττάρων Langerhans (+74%) τα οποία εξασφαλίζουν την ανοσολογική απάντηση και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση.
– Κοσμητικό: Αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου (+67%) με αποτέλεσμα την καλύτερη εμφύτευση των τριχών και την μείωση της πρόσβασης εξωτερικών μολυσματικών παραγόντων.

Όπως σχολιάζει ο Αλέξανδρος Κατούλης, αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι προϊόντα, όπως το CG210, που έχουν ιδιαίτερο μηχανισμό δράσης και συνοδεύονται από κλινικές μελέτες, παρουσιάζουν αποτελέσματα που είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το CG210 μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε σαν μονοθεραπεία, είτε σε συνδυασμό με άλλη φαρμακευτική αγωγή, είτε στα πλαίσια ενός προγράμματος εναλλαγής διάφορων θεραπευτικών θεραπειών.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανδρογενετική αλωπεκία πλήττει εξίσου άνδρες και γυναίκες. Στους άνδρες είναι η κύρια αιτία απώλειας μαλλιών, χαρακτηρίζεται από αραίωση ή και μόνιμη απώλεια τριχών της μετωπιαίας, ή της βρεγματικής περιοχής ξεκινά στην εφηβεία, στην 2η ή στην 3η δεκαετία του ανδρός. Το 50% των ανδρών (καυκασίας φυλής) στην ηλικία των 40 ετών εμφανίζουν ανδρογενετική αλωπεκία, ενώ το ποσοστό στην ηλικία των 70 φτάνει στο 80%.

H ανδρογενετική αλωπεκία εμφανίζεται στις γυναίκες στα τέλη της 3ης δεκαετίας της ζωής τους (πρώιμη) ή μετεμμηνοπαυσικά (όψιμη) λιγότερο συχνά σε σχέση με τους άνδρες. Στις ηλικίες 20-30 ετών το ποσοστό των γυναικών με ανδρογενετική αλωπεκία υπολογίζεται σε 6-12%, ενώ σε ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών σε 40-55%.

Οι θεραπείες της ανδρογενετικής αλωπεκίας διακρίνονται σε τοπική θεραπεία με μινοξιδίλη, συστηματική θεραπεία με Φιναστερίδη, Δουταστερίδη, κ.ά., χειρουργική διόρθωση με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων και τεχνικές camouflage, όπως spray που βάφει το δέρμα του τριχωτού, spray που με ηλεκτροστατική προσκόλληση αυξάνουν το πάχος των τριχών, περούκες από συνθετική ή φυσική τρίχα.

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024