Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ερωτική ζωή των γυναικών

Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ερωτική ζωή των γυναικών

Οι γυναίκες που χάνουν βάρος μετά από βαριατρική επέμβαση τείνουν να έχουν πιο ικανοποιητική ερωτική ζωή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA Surgery.

Οι γυναίκες που χάνουν βάρος μετά από βαριατρική επέμβαση τείνουν να έχουν πιο ικανοποιητική ερωτική ζωή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA Surgery.

Δύο χρόνια μετά την επέμβαση απώλειας βάρους, οι γυναίκες αναφέρουν βελτιώσεις τόσο ως προς την ερωτική αφύπνιση, την λίπανση, την σεξουαλική επιθυμία αλλά και τη συνολική ερωτική ικανοποίηση.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες έχουν αυξημένα επίπεδα των ερωτικών ορμονών, κάνοντας τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η μαζική απώλεια κιλών μπορεί να βελτιώσει και τη γονιμότητα των γυναικών με νοσογόνο παχυσαρκία.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Δρ Ντέιβιντ Σαρβερ, καθηγητής στα Τμήματα Ψυχιατρικής και Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής «Perelman» του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια εξηγεί ότι «η βελτιωμένη ερωτική ζωή της γυναίκας οφείλεται πιθανόν στο γεγονός ότι η απώλεια βάρους βελτιώνει την σωματική και συναισθηματικής της κατάσταση».

Περίπου οι μισές γυναίκες που καταφεύγουν στην βαριατρική χειρουργική εμφανίζουν συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Οι συμμετέχουσες στην έρευνα ήταν 106 γυναίκες με μέσο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 44,5, οι οποίες υποβλήθηκαν σε βαριατρική επέμβαση. Τα άτομα γενικά με ΔΜΣ άνω του 40, πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία.

Εκ των συμμετεχουσών, οι 85 έκαναν γαστρική παράκαμψη και οι 21 γαστρική επίδεση. Μετά την επέμβαση, έχασαν κατά μέσο όρο το 32,7% του αρχικού τους βάρος τον πρώτο χρόνο και το 33,5% μετά το τέλος του δεύτερου έτους.

Μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 12μήνου, οι ασθενείς είχαν αρχίσει να αναφέρουν βελτιώσεις ως προς την ερωτική απόλαυση και λειτουργία. Επίσης είχαν βελτιωμένη αυτοεκτίμηση, ένιωθαν λιγότερο καταθλιπτικές και ήταν πιο άνετες με την εικόνα του σώματός τους.

Οι βελτιώσεις αναφέρθηκαν ακόμη και στις περιπτώσεις που οι γυναίκες δεν είχαν πετύχει τον στόχο τους ως προς την απώλεια βάρους.

Οι γυναίκες που ανέφεραν την χαμηλότερη ποιότητα ερωτικής λειτουργίας πριν την επέμβαση είχαν τις πιο μεγάλες βελτιώσεις μετά το χειρουργείο.

«Η μελέτη αποδεικνύει ότι η βαριατρική χειρουργική βοηθά τους ασθενείς με πολλούς τρόπους. Η απώλεια βάρους επιτρέπει την εξισορρόπηση των ερωτικών ορμονών που ελέγχουν και τον εμμηνορρυσιακό κύκλο της γυναίκας», σημειώνει ο Δρ Τζέιμι Πονς, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής.

Ο Δρ Σαρβερ σχεδιάζει τώρα μια δεύτερη μελέτη που θα επικεντρώνεται σε άνδρες και ελπίζει ότι και εκείνοι θα έχουν βελτιώσεις στην ερωτική τους ζωή μετά από βαριατρική επέμβαση, αν και σωματικές επιπλοκές ενδεχομένως να μειώνουν τον βαθμό της απόλαυσης κατά την ερωτική πράξη. Είναι γνωστό ότι η παχυσαρκία προκαλεί στυτική δυσλειτουργία, λόγω των εναποθέσεων λίπους στον στυτικό ιστό.

health.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024