Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνεται η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του τιοτροπίου στην ΧΑΠ

Επιβεβαιώνεται η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του τιοτροπίου στην ΧΑΠ

Η μελέτη TIOSPIR™, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, επιβεβαιώνει το συγκρίσιμο προφίλ ασφαλείας και αποτελεσματικότητας των δύο διαθέσιμων μορφών τιοτροπίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Η μελέτη TIOSPIR™, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, από τις μεγαλύτερες διεθνείς μελέτες που έχουν διεξαχθεί ποτέ για τη νόσο, επιβεβαιώνει το συγκρίσιμο προφίλ ασφαλείας και αποτελεσματικότητας των δύο διαθέσιμων μορφών τιοτροπίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Η TIOSPIR™ σχεδιάστηκε προκειμένου να συγκρίνει το προφίλ ασφαλείας και αποτελεσματικότητας του τιοτρόπιου Respimat 2,5 μg (δύο εισπνοές μία φορά ημερησίως) και μιας υπό δοκιμή δόσης Respimat 1,25 μg (δύο εισπνοές μία φορά ημερησίως) σε σχέση με το τιοτρόπιο HandiHaler 18 µg.

Η TIOSPIR™ σχεδιάστηκε ειδικά ώστε να έχει το κατάλληλο μέγεθος και διάρκεια που να επιτρέπουν την ανάλυση της θνησιμότητας από οποιοδήποτε αίτιο και το χρόνο μέχρι την εμφάνιση της πρώτης παρόξυνσης της ΧΑΠ σε ένα μεγάλο πληθυσμό ασθενών με ΧΑΠ, με ένα μεγάλο εύρος κριτηρίων εισόδου στη μελέτη που αντικατοπτρίζει τον πληθυσμό της ΧΑΠ που συναντάται στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Η μελέτη έδειξε συγκρίσιμα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το χρόνο ως την πρώτη παρόξυνση της ΧΑΠ για όλες τις διαθέσιμες μορφές του τιοτροπίου. Ειδικότερα, ο μέσος χρόνος ως την εμφάνιση παρόξυνσης της ΧΑΠ υπερέβαινε τα 2 χρόνια και με τις δύο μορφές. Με το τιοτρόπιο Respimat 2,5 µg (δύο εισπνοές μία φορά ημερησίως) ήταν 756 ημέρες έναντι 719 ημερών με το τιοτρόπιο HandiHaler 18 µg.

Οι παροξύνσεις της ΧΑΠ έχουν σημαντική επίπτωση στη ζωή των ασθενών και η μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητάς τους αποτελούν βασικούς στόχους της αγωγής της ΧΑΠ. Τα αποτελέσματα της TIOSPIR™ δείχνουν ότι το Respimat και το HandiHaler είχαν συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα σ’ ό,τι αφορά το χρόνο ως την πρώτη παρόξυνση της ΧΑΠ, τη συχνότητα των παροξύνσεων, καθώς και τη συχνότητα των παροξύνσεων της ΧΑΠ που οδηγούν σε νοσηλεία.

Η TIOSPIR™ οικοδομεί πάνω στο προφίλ ασφαλείας του τιοτροπίου το οποίο έχουν τεκμηριώσει αρκετές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής UPLIFT, η οποία διήρκεσε τέσσερα χρόνια, καθώς και της μεγάλης μελέτης POET-COPD, η οποία διεξήχθη ειδικά για τη αξιολόγηση των παροξύνσεων της ΧΑΠ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο ερευνητής καθηγητής Ιατρικής στον τομέα της Πνευμονολογίας/ Εντατικής Θεραπείας, στο Κέντρο Επιστήμης της Υγείας του Πανεπιστημίου τού Τέξας, στις Η.Π.Α., Αντόνιο Ανζουέτο, είπε: «Η TIOSPIR™ είναι μία κλινική δοκιμή-ορόσημο, η οποία παρέχει ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων που επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του τιοτροπίου, το οποίο χορηγείται είτε μέσω του HandiHaler είτε μέσω του Respimat. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η μεγάλη κλινική δοκιμή επιβεβαιώνει την ασφάλεια του τιοτροπίου σε έναν ευρύ πληθυσμό ασθενών με ΧΑΠ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ιστορικό καρδιακής νόσου. Το κύριο μήνυμα από τη μεγάλης κλίμακας δοκιμή TIOSPIR™ είναι ότι οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν με σιγουριά αυτήν την τεκμηριωμένη θεραπεία συντήρησης σε ασθενείς με ΧΑΠ, σε όλα τα στάδια σοβαρότητας της νόσου.»

health.in.gr

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024