Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποτελεσματική αντιμετώπιση του κοιλιακού πόνου με βουτυλοβρωμιούχο υοσκίνη

Αποτελεσματική αντιμετώπιση του κοιλιακού πόνου με βουτυλοβρωμιούχο υοσκίνη

Πολύτιμη θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με συμπτώματα κοιλιακού πόνου ή δυσφορία, που συνδέεται με λειτουργικές διαταραχές, αποδεικνύεται η βουτυλοβρωμιούχος υοσκίνη σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Scandinavian Journal of Gastroenterology.

Πολύτιμη θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με συμπτώματα κοιλιακού πόνου ή δυσφορία που συνδέεται με λειτουργικές διαταραχές αποδεικνύεται η βουτυλοβρωμιούχος υοσκίνη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Scandinavian Journal of Gastroenterology.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 175 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε μία διπλή τυφλή τυχαιοπημένη μελέτη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά την διάρκεια των 4 εβδομάδων, στο 95% των ασθενών, που έλαβαν βουτυλοβρωμιούχο υοσκίνη μειώθηκε ο κοιλιακός πόνος σημαντικά, με το 30% των ασθενών να δηλώνει ότι η μείωση της έντασης του πόνου από τους σπασμούς στο έντερο και το στομάχι ξεκινούσε 15 λεπτά μετά τη λήξη του φαρμάκου. Ολική μείωση της έντασης του πόνου επετεύχθηκε σε 30 λεπτά από τη λήψη ενός δισκίου.

Τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας υπερτερούσαν σημαντικά των αποτελεσμάτων της δεύτερης ομάδας που έλαβε άλλο φάρμακο.Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η βουτυλοβρωμιούχος υοσκίνη αποδείχτηκε ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και μετά από συνεχιζόμενη χορήγηση.

«Οι κοιλιακές συσπάσεις (στομαχικός και κοιλιακός πόνος και κράμπτες) είναι μια συχνή διαταραχή των ενηλίκων στις χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, όπου συνήθως θεραπεύονται από όλες τις ειδικότητες των επαγγελματιών υγείας», μας εξηγεί ο Γαστρεντερολόγος-Hπατολόγος, Μανώλης Συμβουλάκης.

Αν και αναγνωρίζονται ευρέως ως μια κλινικά σημαντική διαταραχή, που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών, παραμένει δυστυχώς μια διαταραχή που δεν έχει τόσο χαρακτηριστικά συμπτώματα όσο έχει το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Στην πραγματικότητα, είναι γεγονός ότι υπάρχει αλληλοκάλυψη συμπτωμάτων με το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου καθώς πολλοί ασθενείς με ΣΕΕ αναφέρουν κοιλιακούς σπασμούς και κράμπες. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, ο κοιλιακός πόνος δεν σχετίζεται με διαταραγμένη αφόδευση αν και ορισμένοι ασθενείς με κοιλιακό πόνο έχουν επεισόδια επείγουσας διάρροιας σχετιζόμενα με τον κοιλιακό πόνο.

Σε πολλούς ασθενείς με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και Κοιλιακό Πόνο που συνδέεται με σπασμό έχει σημειωθεί κλινική βελτίωση με τη χρήση των σπασμολυτικών.

Η βουτυλοβρωμιούχος υοσκίνη, που ανήκει στην κατηγορία των σπασμολυτικών φαρμάκων παρέχει αποτελεσματική και άμεση ανακούφιση, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά τους και να συνεχίσουν τις καθημερινές τους εργασίες.

Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία του φαρμάκου, το οποίο μειώνει γρήγορα και αποτελεσματικά τον πόνο που οφείλεται σε σπασμό. Είναι σημαντικό ότι απορροφάται σε πολύ μικρό ποσοστό, επομένως πρακτικά δρα τοπικά στο έντερο μόνο, χωρίς ουσιαστικά ανεπιθύμητες ενέργειες.

health.in.gr

Sports in

Αταμάν: «Δεν θυμάμαι πότε ήμουν κορυφαίος προπονητής, θυμάμαι όμως το back to back με την Εφές»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στην κουβέντα για τον προπονητή της χρονιάς στην Euroleague, τονίζοντας πως δεν ξέρει τα κριτήρια, με τα οποία επιλέγεται και τονίζοντας πως το σημαντικό είναι η κούπα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024